bird
zaterdag 02 maart | 14.11 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 20 2023

17-05-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2023 05 17 - links midden - Enquete
Enquête: de toekomst van Maasdriel

Enquête: de toekomst van Maasdriel. Een krachtige gemeente, ook later

Om de komende 12 jaar goed te blijven functioneren, zijn we gestart met een bestuurskrachtonderzoek. Samen met de  provincie onderzoeken we hoe we Maasdriel krachtig kunnen blijven besturen. We willen weten wat we moeten doen om onze dienstverlening en financiën op orde te houden en met wie we daarvoor moeten samenwerken.

Uw mening is belangrijk
We kunnen ons nu nog prima redden, maar dat willen we onze inwoners, ondernemers en organisaties voor de toekomst ook kunnen garanderen. Een belangrijk onderdeel van het bestuurskrachtonderzoek is een enquête over de publieke opinie. Wij willen graag weten hoe u over ons denkt en wat u de belangrijkste taken van een gemeente vindt. Met uw mening kunnen wij de goede keuzes maken.

Vult u de enquête in?
Kijk op maasdriel.nl. Het invullen kan volledig anoniem en duurt ongeveer 8 minuten.


 

Controle hondenbelasting 2023

Bent u eigenaar van één of meer honden? Dan moet u hondenbelasting betalen. Deze belasting zetten we in om hondenlosloopgebieden, uitlaatplaatsen en hondenpoepbakken te onderhouden. Zo hebben de honden in Maasdriel genoeg plekken om te spelen en hun behoefte te doen.

Huis-aan-huiscontroles
Van 15 mei tot en met eind juni vindt de jaarlijkse hondenbelasting controle plaats. Medewerkers van Legitiem voeren de controle uit in opdracht van BSR (Belastingsamenwerking Rivierenland). De controleur kan zich op verzoek legitimeren.

Uw hond aanmelden
Hebt u uw hond nog niet aangemeld bij BSR? Doe dit dan zo snel mogelijk en voorkom een boete. Aanmelden kan met uw DigiD via bsr.nl. Hier vindt u ook meer informatie over de hondenbelasting.


 

Wij zoeken buurtverbinders. Iets voor u?

In Maasdriel gebeurt enorm veel. Inwoners organiseren activiteiten, ze bieden diensten en spullen aan en ze vragen elkaar om hulp. Ook zijn er allerlei voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Jammer genoeg weten veel mensen nog niet wat er allemaal mogelijk is. Dat willen wij graag veranderen! Daarom zoeken we inwoners die in de rol van ’buurtverbinder’ zorgen voor meer verbinding in hun eigen omgeving en dorp.

Wilt u meer met mensen in uw eigen omgeving delen? Of voelt u dat er veel meer uit uw buurt, wijk, dorp of gemeente te halen is? Dan is de rol van buurtverbinder mogelijk iets voor u! We zoeken enthousiaste inwoners die zich hiervoor willen inzetten. Bent u geïnteresseerd? Dan wordt u opgeleid tot buurtverbinder en maakt u alles wat gebeurt in onze mooie gemeente zichtbaar en toegankelijk voor iedereen.

Meer weten? Kom dan naar de informatieavond!
Tijdens de informatieavond op maandag 5 juni hoort u wat dit inhoudt. Neem gerust buren, familie of vrienden mee. De bijeenkomst is in dorpshuis De Boxhof, Voorstraat 71 in Velddriel en duurt tot 21:30 uur. De avond wordt begeleid door mijnbuurtje.nl.

Komt u ook?
Stuur dan voor woensdag 31 mei een e-mail naar Arie Poels via a.poels@maasdriel.nl.


 

Alcohol Verkeer Cursus

Op dinsdag 13 juni vindt alweer de vijfde online Alcohol Verkeer Cursus van dit jaar plaats. Tot nu toe hebben 30 jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar uit Maasdriel en Zaltbommel deze cursus gevolgd. Ze geven aan dat zij nu beter weten wat de gevolgen zijn van het rijden onder invloed, maar ook dat zij geschrokken zijn van wat alcohol in het verkeer kan veroorzaken.

Ook zin om deze cursus te volgen? Aanmelden kan via preventie@iriszorg.nl. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 44,65!

Kijk voor meer informatie over de cursus, data en aanmelden op maasdriel.nl/avc.


 

Adviesplein Maasdriel: Het lokale plein voor informatie en ontmoeting

Adviesplein Maasdriel is de plek waar u makkelijk binnen kunt lopen voor een praatje, maar ook voor een vraag over welzijn, zorg, wonen en inkomen. Medewerkers van de gemeente zijn aanwezig om naar u te luisteren, uw vragen te beantwoorden en advies geven. Adviesplein Maasdriel vindt u in dorpshuis Gelre’s End, Molendijk 1 in Hedel. Loop gerust een keer binnen. We zijn open op woensdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur en op donderdagochtend van 9:00 tot 13:00 uur. 

Wilt u andere mensen ontmoeten, meedoen aan een activiteit of hebt u gewoon zin in een kopje koffie? Dan bent u van harte welkom bij ‘Ons Plekje’ in Gelre’s End en bij ‘Bij Stein’ in De Leyenstein.

Meer informatie maasdriel.nl/adviesplein.

 


 

Bent u voorbereid op overlast?

Water, verwarming, licht, internet: we zijn er zo aan gewend dat alles werkt, dat het uitvallen van één of meer van deze voorzieningen ons flinke overlast kan bezorgen. Daarom is het goed om u voor te bereiden en te weten wat u kunt doen als er langere tijd geen stroom, water en/of gas is.

  • Zorg dat u een noodpakket in huis hebt.
  • Volg tijdens een noodsituatie de informatie van de overheid via NL-Alert, de website en sociale media van de gemeente, veiligheidsregio en regionale omroep. De regionale omroep kunt u ook ontvangen op een radio met batterijen of op de autoradio.
  • Help bij de uitval van stoom, water of gas mensen in uw omgeving die dat nodig hebben.

Meer informatie, bijvoorbeeld over het samenstellen van een noodpakket, leest u op denkvooruit.nl.

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie