bird
zondag 26 mei | 04.13 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 21 2023

24-05-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
aanleg glasvezel
Aanleg glasvezel

Aanleg glasvezel in Heerewaarden

Nog voor de zomervakantie gaat in Heerewaarden de eerste schop de grond in voor de aanleg van glasvezel. Na de vakantie volgt het aansluiten van de woningen op glasvezel. Dan kunnen inwoners gebruikmaken van supersnel internet. Met de aanleg van het glasvezelnetwerk in Heerewaarden, hebben alle inwoners van Maasdriel de mogelijkheid om van dit internet gebruik te maken. Naar verwachting zijn de werkzaamheden eind dit jaar afgerond.

Informatie voor inwoners
Glaspoort legt het glasvezelnetwerk in Heerewaarden aan. Dat gebeurt kosteloos. Om de glasvezelkabel vanaf de straat in de woning te brengen heeft Glaspoort toestemming nodig van de woningeigenaar. In mei en juni ontvangen inwoners uit Heerewaarden een brief met meer informatie en komt er een serviceteam langs de deuren om hulp te bieden bij het aanmelden. Woont u in Heerewaarden en hebt u vragen of wilt u zich aanmelden voor glasvezel? Ga dan naar glaspoort.nl. 


Ontspannen middag voor pleeggezinnen     

Op zaterdag 17 juni organiseren we samen met de gemeente Zaltbommel, speciaal voor alle Bommelerwaardse pleeggezinnen, een bedankdag. Een dag die in het teken staat van ontspanning en elkaar ontmoeten. En dat hebben zij verdiend. Want dankzij pleeggezinnen kunnen kinderen in een veilige omgeving opgroeien en zich ontwikkelen. Kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen krijgen de aandacht en rust die zij hard nodig hebben. En dat waarderen wij enorm!

De bedankdag is van 13:00 tot 18:00 uur bij Hoppies in Ammerzoden. Pleeggezinnen ontmoeten elkaar die middag en de kinderen kunnen spelen in de natuurspeeltuin. We sluiten de bedankdag af met een heerlijk buffet. 

Geen uitnodiging ontvangen? 
We hebben alle pleeggezinnen een uitnodiging gestuurd. Hebt u die niet ontvangen? U bent uiteraard ook van harte welkom! Neem contact met ons op via info@maasdriel.nl of bel naar 14 0418. 


Kunstenaars gezocht 
Voor kunstverkiezing ‘Kunst in de gemeente’

Voor de kunstverkiezing ‘Kunst in de gemeente’ nodigen we kunstenaars uit Maasdriel uit om maximaal twee kunstwerken of ontwerpen in te sturen. Dit kan van donderdag 1 juni tot en met dinsdag 15 augustus. Het thema van de verkiezing is ´25 jaar Maasdriel´. 

Waarom het thema ’25 jaar Maasdriel’?
In 1999 gingen de gemeenten Ammerzoden, Hedel, Rossum en Heerewaarden en de oude gemeente Maasdriel op in de nieuwe fusiegemeente Maasdriel. In 2024 vieren we het 25-jarig bestaan van gemeente Maasdriel.  

Stemt u mee?
In het najaar mogen onze inwoners hun stem uitbrengen op één van de genomineerde kunstwerken. Uit de drie werken met de meeste stemmen kiest de jury uiteindelijk de winnaar. Het winnende kunstwerk maken we begin november 2023 bekend. Dit werk wordt vervolgens een jaar lang geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel. 

Meer informatie
Stichting Kunstweek ondersteunt ons bij het organiseren van de kunstverkiezing. Meer informatie over de verkiezing vindt u op kunstindegemeente.nl/gemeenten/maasdriel.


De stemmen zijn geteld!

In april konden inwoners uit Alem en Heerewaarden stemmen op hun favoriete initiatief op PraatMee. In Alem was keuze uit 20 initiatieven en in Heerewaarden uit 16. Inmiddels zijn alle stemmen geteld en is de uitslag bekend. Op onsmaasdriel.nl/projecten staan de initiatieven die de meeste stemmen hebben gekregen en een bijdrage ontvangen. De initiatiefnemers zijn inmiddels op de hoogte gebracht.

Meer mogelijkheden
De komende weken nemen we contact op met de overige ingediende initiatieven. We bekijken dan of deze eventueel nog op een andere manier uitgevoerd kunnen worden. 


Gewijzigde openingstijd gemeentehuis

Het gemeentehuis opent de deuren op donderdag 1 juni om 10:00 uur in plaats van 9:30 uur.

Wij zoeken buurtverbinders. Iets voor u?
Vindt u uw eigen buurt ook belangrijk? En wilt u hier actief aan bijdragen? Kom dan op maandag 5 juni om 19:30 uur naar de informatieavond in dorpshuis De Boxhof, Voorstraat 71 in Velddriel. De avond wordt begeleid door mijnbuurtje.nl en duurt tot 21:30 uur. Komt u ook? Stuur dan voor woensdag
31 mei een mail naar Arie Poels via a.poels@maasdriel.nl.

Gebruikt u de BuitenBeter app al?
Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op buitenbeter.nl.


Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:

Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Penkova, Y.N.

22-06-1975

12-05-2023

Dimitrova, D.G.

11-06-1988

12-05-2023

Iliev, G.A.

21-12-1980

12-05-2023

Chołuj, P.D.

04-05-1999

12-05-2023

Piekh Hudz, I.

25-09-1987

12-05-2023

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie