over ons | adverteren | sitemap | contact
UitAgenda
Wat is er te doen in de Bommelerwaard?

Evenement aanmelden Evenement aanmelden › Exposities ›
Zondag 24 maart 2019
Zo. 24 Rondleiding XL
Rondleiding XL14:00 uur - 16:00 uur, Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden
Wil je kasteel Ammersoyen graag eens hélemaal bekijken? Ga dan mee met de Rondleiding XL. Deuren die normaal gesloten blijven gaan tijdens deze extra lange rondleiding wel open. Entree €12,50.
Zo. 24 Politie Harmonie Brabant Oost
14:30 uur - 16:30 uur, Kulturhus De Leyenstein, Kerkdriel
Normaal gesproken verzorgt Politie Harmonie Brabant Oost de muzikale omlijsting bij officiële gelegenheden van de politie of daaraan gerelateerde evenementen. Aankomend najaar mogen zij bijvoorbeeld een bijzonder concert verzorgen bij de herdenking van 75 jaar D-Day in Normandië. Een gedeelte van dat concert komen zij vandaag in de Leyenstein ten gehore brengen. Entree € 6.
Politie Harmonie Brabant Oost
Zo. 24 De Muze en de Dood & Tassen
15:00 uur, Poorterij, Zaltbommel
Toneelensemble Die Kleyne Luyden staat opnieuw in de Poorterij met twee uitvoeringen en elk twee totaal verschillende stukken. Voor de pauze het stuk 'De Muze en De Dood', waarbij de meest roerende lessen uit het Nederlandstalige proza en poezie worden voorgedragen en na de pauze 'Tassen'. Hiermee gaat het gezelschap terug naar haar 'roots', met een nieuwe regisseur: de in Zaltbommel bekende Nol de Visser. Entree € 12,50.
De Muze en de Dood & Tassen
Zo. 24 Pubquiz
15:00 uur, De PUB Rossum, Waaldijk 1, Rossum
Welke musical kent de slogan ‘Feel the heat with somebody’? In welke stad ben je op bezoek als je op de beroemde Spaanse Trappen staat? Weet jij de antwoorden op deze en nog veel meer lastige vragen? Is de algemene kennis van jou en je vrienden of familie groot genoeg voor een wedstrijdje? Neem dan deel aan de Pubquiz!
Pubquiz
Zo. 24 Jazz op zondag
15:30 uur - 18:00 uur, De Verdraagzaamheid, Zaltbommel
Gezellige middag met Bommels Jazz Combo (John Ansing op sax, Gerbrand Luttik op bugel, Jan Boswijk op piano, Lia van Roemburg op contrabas, Bert Gerbrands op drums, Annet Verkuil zang). Entree is gratis.
Jazz op zondag
Zo. 24 Bach op Zondag:Cantate 182: Himmelskönig, sei willkommen.
19:00 uur - 20:00 uur, Sint Maartenskerk, Zaltbommel
Cantate 182 van J.S. Bach door Cappella Sint Maarten en Accademia Amsterdam m.m.v. professionele solisten. Leiding: Arie Hoek. Hugo Bakker, orgel. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage via collecte is welkom.
Bach op Zondag:Cantate 182: Himmelskönig, sei willkommen.
Dinsdag 26 maart 2019
Di. 26 Accordeon optreden VitaNova
19:30 uur - 21:00 uur, Brabantzorg De Wielewaal, Johan van Oldenbarneveldstraat 1, Zaltbommel
Een avond optreden van accordeon vereniging Vita Nova. Entreeprijs: €4
Accordeon optreden VitaNova
Di. 26 Film: The favourite
20:15 uur, De Poorterij, Nieuwstraat 2, Zaltbommel
Engeland, begin achttiende eeuw. Centraal staat de relatie tussen koningin Anne en haar vertrouwelinge, adviseur en geliefde Sarah Churchill, de hertogin van Marlborough. Hun levens veranderen voorgoed door de aankomst van Sarahs jongere nicht Abigail. Entree € 7 niet leden, leden € 4,50.
Woensdag 27 maart 2019
Wo. 27 Schildercursus voor senioren
10:00 uur - 12:00 uur, Kunstworkshops Bommelerwaard, Peperstraat 41, Bruchem
De curssus Werken met Vormen en Kleuren is voor iedereen die wil ontdekken of schilderen met acrylverf leuk is. De lessen vinden plaats op 27 maart, 3,10 en 17 april. Aanmelden kan bij de Buurtcultuurcoach Welzijn Bommelerwaard. De kosten besdragen voor 4 lessen €20.
Schildercursus voor senioren
Wo. 27 Kulturhus Film: Wim Sonneveld
14:30 uur - 16:00 uur, Kulturhus De Leyenstein, Kerkdrielzaal, Kerkdriel
Wim Sonneveld wordt gezien als een van de 'Grote drie van het Nederlandse cabaret'. Hij overleed in maart 1974 onverwachts op 56-jarige leeftijd aan een hartstilstand. 45 jaar later tonen wij als eerbetoon een compleet overzicht van zijn carrière. Entree inclusief koffie € 3.
Kulturhus Film: Wim Sonneveld
Wo. 27 Lezing: Inge van der Krabben 'In je dromen ga jij'
19:30 uur - 21:00 uur, Bibliotheek Ammerzoden, Het Bussche Kempke 2, Ammerzoden
Ter gelegenheid van de Boekenweek vertelt Inge van der Krabben over haar nieuwste boek 'In je dromen ga jij' (februari 2019). Een roman over drie generaties Marokkaanse vrouwen in Nederland en een familiegeheim. Ze leest ook voor uit haar boek. Entree is gratis.
Lezing: Inge van der Krabben 'In je dromen ga jij'
Donderdag 28 maart 2019
Do. 28 Film: Todo sobre mi madre
19:30 uur, Stroomhuis Neerijnen, van Pallandtweg 1, Neerijnen
Aansluitend bij het thema van de Boekenweek : ‘De moeder de vrouw’, vanavond de film Todo sobre mi madre van Pedro Almodovar. De film wordt toegelicht door Marc Westermann met speciale aandacht voor de filmische en literaire achtergrond van de film. Entree € 5, bieb-leden € 4.
Film: Todo sobre mi madre
Do. 28 Poezie Hardop
19:30 uur - 21:00 uur, Courtine 2a, Zaltbommel
Hoe is het om samen naar gedichten te luisteren, mee te lezen of zelf voor te lezen? Geïnspireerd door het thema van de Boekenweek, lezen we 'De moeder de vrouw' van Martinus Nijhoff en andere gedichten waarin moeders worden beschreven of bezongen. De avond wordt verzorgd door Ceciel Boudewijn, entree €5 inclusief koffie en thee.
Poezie Hardop
Do. 28 Meditatieve Dans Van Nans
20:00 uur - 21:30 uur, 't Hurns kerkje, Dorpsplein 14, Hurwenen
Mediteren door dansend te bewegen op allerlei soorten muziek. De passen zijn eenvoudig dus danservaring is niet nodig. Na afloop drinken we nog een kopje thee. Aanmelden via de website van dansvannans. Entree €10,-
Meditatieve Dans Van Nans
Vrijdag 29 maart 2019
Vr. 29 Boekenweek: Creatieve workshop
10:00 uur - 11:30 uur, De Verdraagzaamheid, Waalkade 6, Zaltbommel
'Ik ging naar Bommel om de brug te zien'. Zo begint het sonnet 'De moeder de vrouw' uit 1934 van Martinus Nijhoff. Zo’n regel nodigt uit om zelf ook iets moois te maken met de brug als onderwerp. Onder begeleiding van Margo Vonk ga je tekenen en/of schrijven. Entree € 15.
Boekenweek: Creatieve workshop
Vr. 29 Obstakelrun
16:00 uur - 17:00 uur, Kloosterwiel 29 bij het bruggetje, Zaltbommel
Obstakelrun in het teken van het leger georganiseerd door Spel&. Om de Kloosterwiel is een parcours uitgezet en onderweg kom je verschillende legergerelateerde obstakels tegen. Probeer over de obstakels heen te gaan en loop zoveel mogelijk rondjes. Voor alle jongens en meiden tussen de 8 en de 16 jaar. Aanmelden via Sjors Sportief of Welzijnbommelerwaard. Entree €1.
Obstakelrun
Zaterdag 30 maart 2019
Za. 30 Lenteloop in Brakel
09:00 uur, Posweg 4, Brakel
Vandaag start de 35e editie van het Blankers & Van Vark Loopcircuit met de Lenteloop in Brakel. Het is het oudste en eerste stratenloop circuit van ons land. Altena Road Runners organiseert de wedstrijd in Brakel samen met de Hervormde Kerk. De opbrengst gaat naar Gerard en Janneke de Wit. Meer informatie en inschrijven via http://altenaroadcircuit.nl.
Lenteloop in Brakel
Za. 30 Sprookjesballet De Kikkerkoning
15:00 uur - 15:50 uur, Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden
Danstheater LethDansant danst het sprookjesballet ‘De Kikkerkoning’ in de ridderzaal van kasteel Ammersoyen. Een familievoorstelling speciaal voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Zaal open vanaf 14.45. Reserveren is noodzakelijk en kan via de website van het GLK. Entree €12,50.
Sprookjesballet De Kikkerkoning
Za. 30 Legends of Rock Tribute festival
16:00 uur, De Kreek, Wilgenpas 2, Kerkdriel
Spectaculair LEGENDS of ROCK Tribute Festival met tributes van Rammstein (full show), Metallica, AC/DC, Guns N' Roses en Iron Maiden. Sporthal de Kreek is omgebouwd tot een ware rocktempel en er is ook een food-area en merchandise. Entree v.v. €20 dagkassa €25.
Legends of Rock Tribute festival
Za. 30 Muziek in de brouwerij: The Passengers
17:00 uur - 21:00 uur, Zaltbommelse Stadsbrouwerij, Nieuwstraat 6, Zaltbommel
Coverband 'The Passengers' gaat op reis en neemt mee: contrabas, gitaar en een cocktail-drumset! De band covert zowel hedendaagse nummers als liedjes uit de oude doos en slaat zo een brug tussen toen en nu. Entree is gratis.
Muziek in de brouwerij: The Passengers
Za. 30 Lente Concert
20:00 uur, Gelre's End, Molendijk 1, Hedel
Concert van InterMezzo en Désibel. Bij Désibel en InterMezzo spelen muzikanten die in hun ‘muzikale lente’ actief zijn. Muzikanten leren hier de kneepjes van het vak voordat ze doorstromen naar het A-orkest. Entree is gratis.
Lente Concert
Zondag 31 maart 2019
Zo. 31 Kleuterbioscoop Masha en de Beer 2
10:30 uur - 12:00 uur, Service Bioscoop Hollywoud Almkerk, Aalst
Kleuterbioscoop met ″Masha en de Beer 2″. In Masha en de Beer 2 beleven Masha, het ondeugende meisje wat niet stil kan zitten, en de vriendelijke Beer leuke, grappige en nieuwe avonturen op het grote doek. Entree inclusief diploma, tray met popcorn, drinken en verrassing €10,50.
Kleuterbioscoop Masha en de Beer 2
Zo. 31 Pronkharnas hertog van Gelre
13:00 uur - 17:00 uur, Kasteel Ammersoyen, kasteellaan 1, Ammerzoden
Vanaf vandaag wordt de poortkamer, die is ingericht met het replica pronkharnas en toernooihelm van hertog Willem I van Gelre, voor publiek geopend . Entreeprijs: €9,50, kinderen 4 t/m 18 jaar: 5,25 euro, museumkaarthouders en donateurs GLK: gratis. Meer info >
Pronkharnas hertog van Gelre
Zo. 31 Middeleeuwse ontmoetingen
13:00 uur - 17:00 uur, Kasteel Ammersoyen, Ammerzoden
Tijdens je bezoek aan kasteel Ammersoyen kun je zomaar een aantal middeleeuwse kasteelbewoners tegenkomen. Het is alsof je terug in de tijd stapt! Ook kun je een kijkje nemen in de nieuw geopende poortkamer. Entree €9,50, kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,25, museumkaarthouders en donateurs GLK gratis entree.
Middeleeuwse ontmoetingen
Zo. 31 Zondagmiddag Wijn & Gerechten
14:00 uur, Wijnkoperij Luuc van Boort, Waterstraat 46, Zaltbommel
De mooiste wijnen worden geopend en de heerlijkste gerechten geserveerd en dat alles op een mooie locatie! Meer info volgt.
Zondagmiddag Wijn & Gerechten
Zo. 31 Koffiemiddag
14:00 uur - 16:00 uur, Seniorenhof 'de Munt', Dreef 3 , Hedel
Gezellig met elkaar wat babbelen en koffie drinken met iets lekkers. Entree is gratis.
Koffiemiddag
Zo. 31 Toneel: De Hurnsche Uylen 'Gebakken Meeuw' en 'Afscheid'
14:30 uur, Kulturhus De Leyenstein, Kerkdriel
'Gebakken Meeuw' en 'Afscheid' zijn twee een-akters voorzien van een eigen proloog. Beide stukken hebben iets verrassends en absurdistisch. Ze geven de kijker stof tot nadenken over de mate waarin je zelf invloed kunt uitoefenen op je levensloop en het leven na de dood. Entree € 6.
Toneel: De Hurnsche Uylen 'Gebakken Meeuw' en 'Afscheid'
Zo. 31 Lezing over Matthäus Passion door Johannes Leertouwer
15:00 uur - 18:00 uur, Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34, Zaltbommel
Johannes Leertouwer legt tijdens de lezing zijn visie uit en gaat in op zijn grote liefde voor de werken van Bach. Op 13 april dirigeert Johannes de Matthäus Passion in Zaltbommel.
Lezing over Matthäus Passion door Johannes Leertouwer
Zo. 31 Muziek: The Passengers
16:00 uur - 19:00 uur, Zaltbommelse Stadsbrouwerij, Nieuwstraat 6, Zaltbommel
Coverband 'The Passengers' gaat op reis en doet Zaltbommel aan met contrabas, gitaar en een cocktail-drumset. De band covert zowel hedendaagse nummers als muziek uit de oude doos maar geen nagespeelde liedjes, alles krijgt een Passenger twist. Entree is graitis.
Muziek: The Passengers
Zo. 31 A Star Is Born extended version
17:00 uur - 19:40 uur, Service Bioscoop Hollywoud Almkerk
Vandaag eenmalig de extended version van A Star is Born. De film vertelt het verhaal van Jackson Maine een in verval geraakte country-ster die het onbekende talent Ally ontdekt. De twee krijgen een liefdesrelatie en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Entree €10.
A Star Is Born extended version


Dinsdag 2 april 2019
Di. 2 11e Kapellezing, Rusland nu en morgen
20:00 uur - 22:00 uur, Gasthuisstraat 34 - 36, Zaltbommel
Ruslandkenner Peter van Nunen zal je meenemen naar het huidige Rusland, met zijn grootmachtsdenken aan de ene kant en het afnemende binnenlandse vertrouwen en de regionale problemen aan de andere kant. Entree €8 inclusief koffie/ thee of fris. Scholieren gratis entree.
11e Kapellezing, Rusland nu en morgen
Woensdag 3 april 2019
Wo. 3 Open eettafel KBO Maasdriel
11:30 uur, Hoenzadrielzaal van de Leyenstein, Kerkdriel
Gezellig kletsen en lekker eten. Zoals altijd wordt er een prima maaltijd geserveerd voor een schappelijke prijs. Iedereen die vijftig plus is, goede zin en trek heeft, is welkom. Aanmelden is noodzakelijk. Entree € 8,50.
Open eettafel KBO Maasdriel
Wo. 3 LEFF
14:00 uur - 16:00 uur, Sorthal, Donkerstraat 19, Aalst
LEFF is een gratis, leuk programma voor kinderen van 7 t/m 13 jaar. Het is voor kinderen die boven een gezond gewicht zijn en hun ouders. Willen jullie als gezin gezond leven? En samen leuke dingen doen? Start dan met LEFF. LEFF start op 3 april duurt 10 weken en is gratis toegankelijk.
LEFF
Donderdag 4 april 2019
Do. 4 Kinderkleding en speelgoed beurs
09:30 uur - 14:30 uur, De Ontmoeting, Nieuwe Tijningen 3, Zaltbommel
Heb je zomerkinderkleding vanaf maat 86 en/of speelgoed? Je kan dit inleveren op dinsdagavond 2 april van 20.15 -21.00 uur bij in de Ontmoeting. Graag heel, compleet en schoon!! (géén schoenen/sokken e.d.) Wil je 60% van de opbrengst? Dan graag een code aanvragen en de kleding zelf prijzen. De opbrengst gaat naar: Stichting Saving Arms.
Kinderkleding en speelgoed beurs
Vrijdag 5 april 2019
Vr. 5 Sponsorbingo
20:00 uur, Kantine Roda Boys, Veerdam 4, Aalst
Zin in een leuke gezellige avond met mooie prijzen? Wil je ook de spanning voelen of je als eerste Bingo hebt? Kom dan naar deze gezellige sponsorbingo. De opbrengst komt ten goede aan het Roda Boys MO17 (meiden) elftal en zal worden gebruikt voor hun voetbalkamp en een internationaal toernooi in Denemarken.
Sponsorbingo
Zaterdag 6 april 2019
Za. 6 Balletvoorstelling Balletschool Paulette Willemse
5 en 6 april 2019 (bonte voorstelling waarbij alle dansvormen gebruikt worden in één verhaal)
Za. 6 Testdag Truckpulling
10:00 uur - 15:30 uur, Evenemententerrein de Twee Getijden, Nieuwstraat 26, Nederhemert
Deze testdag wordt door veel truckpulling teams aangegrepen om na de winterstop de techniek te beproeven. Gratis entree.
Za. 6 Franse Middag
13:00 uur - 17:00 uur, P.V. Hatalle, Molendijk 1b, Hedel
Jeu De Boule Mix toernooi voor iedereen. Entree €1,50.
Franse Middag
Za. 6 Stadswandeling door historisch Zaltbommel
13:30 uur - 15:00 uur, vertrek vanaf TRIP, Markt 10, Zaltbommel
Een ervaren gids van Trip Bommelerwaard neemt je mee door de middeleeuwse geschiedenis van dit stadje. De gids vertelt over de stadsrechten, de Hanze en de bloei van Zaltbommel in de 14e eeuw. Entree €3,50.
Stadswandeling door historisch Zaltbommel
Za. 6 Muziek: Cugnon Consort
16:00 uur - 17:30 uur, Gasthuiskapel, Gasthuisstraat 34, Zaltbommel
Het Cugnon Project zorgt al een aantal jaar voor een podium waar talentvolle conservatoriumstudenten en ervaren musici samen kamermuziek spelen. Hieruit is het Cugnon Consort voortgekomen. Dit muziekensemble speelt in wisselende bezetting van 7 tot 27 spelers en hun repertoire reikt van barok tot moderne muziek. Entree €10.
Muziek: Cugnon Consort
Zondag 7 april 2019
Zo. 7 Kunstrondje Zaltbommel
13:00 uur - 17:00 uur, Diverse locaties in de binnenstad van Zaltbommel, Zaltbommel
- Beeldende en toegepaste kunst in de vesting. Een verzameling van galeries en ateliers in de vestingstad aan de Waal met een gezamenlijke openstelling* op elke 1e zondag van de maand. (*niet alle locaties doen elke 1e zondag mee). Entree is gratis.
Kunstrondje Zaltbommel
Zo. 7 Open repetitie Bosch Blazers Ensemble
16:00 uur, Hurns Kerkje, Hurwenen
Het Bosch Blazers Ensemble heeft de afgelopen tijd in het Hurns Kerkje het Grand Nonetto in F van Louis Spohr ingestudeerd. Tijdens de generale repetitie nodigt het ensemble iedereen uit om gratis te komen luisteren. Zij zullen het werk in zijn geheel (4 delen – Allegro – Scherzo – Adagio – Vivace) doorspelen. Entree is gratis.
Open repetitie Bosch Blazers Ensemble
Woensdag 10 april 2019
Wo. 10 Wandelexcursie stinzenplanten
10:00 uur - 12:00 uur, Landgoed Waardenburg en Neerijnen
Op landgoed Waardenburg en Neerijnen groeien veel stinzenplanten. Knikkend vogelmelk, bostulp, holwortel, Italiaanse aronskelk, daslook; het is er allemaal te vinden. De stinzenbloemen zorgen voor een prachtig kleurenboeket en maken duidelijk dat de lente is begonnen. Reserveren is noodzakelijk. 5 € p.p., kinderen 4 t/m 12 jaar 2,50 euro p.p. Donateurs Geldersch Landschap &
Kasteelen gratis op vertoon van donateurspas.
Wandelexcursie stinzenplanten
Donderdag 11 april 2019
Do. 11 Creatief aan de slag: bloemschikken
13:30 uur - 15:30 uur, De Zandkampen 48 (Brede school) , Zaltbommel
Mantelzorgsalon organiseert bijeenkomsten voor mantelzorgers in de Bommelerwaard. Vandaag een workshop bloemschikken. Je maakt een mooi PAASbloemstuk wat na afloop natuurlijk mee naar huis mag. Entree: vrijwillige bijdrage.
Creatief aan de slag: bloemschikken
Do. 11 Rouwgroep Bommelerwaard
13:30 uur - 15:45 uur, Pastorie Kerk St. Martinus, Oliestraat 26a, Zaltbommel
In de Rouwgroep Bommelerwaard vind je steun en troost en leer je omgaan met het verlies van een dierbare. De groep komt elf keer bijeen. Entree € 7,50 per bijeenkomst inclusief koffie/ thee.
Rouwgroep Bommelerwaard
Vrijdag 12 april 2019
Vr. 12 Kienen KBO Maasdriel
13:30 uur, Hoenzadrielzaal van de Leyenstein, Kerkdriel
Het kienduo Toos en Toon draait de ballenmolen. Deelnemen kost €4,- en een extra kaart €1,- . Aanmelden is niet nodig en iedereen is welkom.
Kienen KBO Maasdriel
Vr. 12 Ruiterweekend Neerijnen
17:00 uur, Manege de Paardensprong, 1e Tieflaarsestraat 8a, Neerijnen
In het weekend van 12-14 april wordt er in samenwerking met LR&PC Ons Genoegen een gezellig ruiterweekend georganiseerd. Tijdens dit evenement wordt het ouderwetse concours gevoel terug gebracht. Iedereen is van harte welkom!
Ruiterweekend Neerijnen
Vr. 12 Poëziewedstrijd Bakens aan de Rivier
19:30 uur, Stroomhuis Neerijnen, van Pallandtweg 1, Neerijnen
Finale van de poëziewedstrijd Bakens aan de Rivier met medewerking van leerlingen van het Cambium College en een open podium. Entree €5,- met bibliotheekpas €4,- tot en met 16 jr gratis.
Poëziewedstrijd Bakens aan de Rivier
Zaterdag 13 april 2019
Za. 13 Opening JOOP (jongeren en ouderen ontmoetingsplaats)
In het gebouw zullen in de nabije toekomst laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd met als doel om de sociale cohesie in het dorp te verbeteren. programma volgt later.
Za. 13 Omloop van Munnikenland
Omloop van Munnikenland10:00 uur, Langerakseweg 4, Brakel
Een wielerronde van 7 kilometer per ronde door Munnikenland, het gebied waar Maas en Waal elkaar kruisen. Om: 10:00 uur Regio recreanten - 5 ronden, 11:30 uur Dames (A+B ) - 6 ronden,13:00 uur Sportklasse - 8 ronden, 15:00 uur, amateurs - 11 ronden. Entree renner €3 / wedstrijdrenners €5 p.p..
Za. 13 Natuur is cool
Natuur is cool10:00 uur - 16:00 uur, Boerengolf Achterdijk 57, Hedel
Met onder andere een ruim opgezette streekmarkt, struinen in de Bruchemse broek, weidevogels spotten, wilde paarden vanuit de huifkar spotten, een bijenhotel maken, wandelen in de Boterkampen en op avontuur door de Hurnse kil.
Natuur is cool
Za. 13 Matthäus Passion 2019
Matthäus Passion 201919:30 uur - 22:30 uur, Sint Maartenskerk, Kerkplein 1, Zaltbommel
Inmiddels een vertrouwde traditie in de Bommelerwaard, waarvan veel mensen genieten. De jaarlijkse uitvoering van de Matthäus Passion van het Rivierenland. Deze vindt plaats op palmzaterdag in de bijzondere ambiance van de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Lees verder ›
Za. 13 Eierpop 2019
20:30 uur - 01:30 uur, Camping Heerewaarden, Hogestraat 37, Heerewaarden
Traditionele opening van het campingseizoen met muziek. Het hoofdgebouw van Camping Heerewaarden is tijdelijk omgebouwd tot festivallocatie. Meer info volgt.
Eierpop 2019
Za. 13 Finale Parel van de Betuwe
20:30 uur, Zinder Podium Tiel, Rechtbankstraat 1
Vanavond strijden Stranded, DEPOSIT en Mark of Chaos om de titel 'Parel van de Betuwe 2019'. Entree € 10.
Finale Parel van de Betuwe
Zondag 14 april 2019
Zo. 14 Museumweek-knutselkids
13:30 uur - 15:00 uur, Museumatelier Stadskasteel, Nonnenstraat 5, Zaltbommel
Tijdens de Nationale Museumweek kan je bij het Museum Stadskasteel op zondag gratis meedoen aan een creatieve activiteit in het MuseumAtelier. Wat het thema is en wat we gaan doen is nog niet bekend maar dat het leuk, spannend en gezellig wordt is zeker. Entree is gratis.
Museumweek-knutselkids
Zo. 14 Wereldmuziekmiddag
14:00 uur - 16:00 uur, Brede school de Waluwe, Prins Clausstraat 2a , Zaltbommel
Stichting Kompas organiseert ‘Wereldmuziek’ samen met Vluchtelingenwerk, muzikanten en inwoners uit alle culturen uit de Bommelerwaard en regio. Samen muziek maken, spelen, zingen, dansen en elkaar ontmoeten. Inloop vanaf 13.30. Neem gerust iets lekkers mee.Entree is gratis.
Wereldmuziekmiddag
Zo. 14 Wijnproeverij in Herberg Het Hart van Alem
Wijnproeverij in Herberg Het Hart van Alem15:00 uur - 18:00 uur, Herberg Het Hart van Alem, Alem
Voorjaars / lente wijnproeverij met hapjes en minimaal 20 wijnen op tafel, in een gezellige ambiance. Introducées en wijnvrienden welkom. Leuke proeverij-kortingen. Gratis entree. Graag vooraf Reserveren via e-mail > Lees verder ›
Wijnproeverij in Herberg Het Hart van Alem
Donderdag 18 april 2019
Do. 18 Alzheimer Café Bommelerwaard
19:00 uur - 21:30 uur, Partycentrum Gambora, Middelkampseweg 2 , Gameren
De werking van het geheugen. Wat gebeurt er eigenlijk in het geheugen bij mensen met dementie? Hoe kunnen wij omgaan met de geheugenproblemen van onze naaste met dementie?. Entree is gratis.
Alzheimer Café Bommelerwaard
Zaterdag 20 april 2019
Za. 20 Pasen in kasteel Ammersoyen
Pasen in kasteel Ammersoyen11:00 uur - 17:00 uur, Kasteel Ammersoyen, Kasteellaan 1, Ammerzoden
Met Pasen kunnen kinderen paaseieren komen zoeken in kasteel Ammersoyen. De eieren zijn verstopt op bijzondere plekjes in het hele kasteel. Wie vindt als eerste het verstopte drakenei? Ook op 21 april. Entree volw €9,50, kinderen €5,25, donateurs GLK en museumkaarthouders gratis.
Zondag 21 april 2019
Zo. 21 Paasbrunch Loevestein
11:30 uur - 14:00 uur, Slot loevestein, Loevestein 1, Poederoijen
Beide paasdagen is het mogelijk om gezellig te brunchen op Slot Loevestein. Om 11.30 uur ben je welkom in het Arsenaal voor een feestelijke paascocktail, waarna het brunchbuffet wordt geopend. Entree € 34,50 volwassene, kinderen(3 t/m 12 jaar) € 17,50, tot 3 jaar gratis.
Paasbrunch Loevestein
Donderdag 30 mei 2019
Do. 30 Ri4daagse 2019
Ri4daagse 2019Vier dagen reizen langs en over de grote rivieren via de Biesbosch naar de Noordzee. Een tocht langs en over de Waal, de grootste rivier van West-Europa, dwars door de delta. Te voet, met boten en fietsen stroomafwaarts naar de Noordzee. 30 mei t/m 2 juni 2019 Lees verder ›


Zaterdag 1 juni 2019
Za. 1 Pracht in de Gracht Zaltbommel
Pracht in de Gracht ZaltbommelOm de twee jaar zijn de grachten van Zaltbommel het decor van een openluchttentoonstelling van drijvende kunst. Tijdens het Cultuurfestival Bommelerwaard, zijn de kunstwerken op meerdere plaatsen te vinden. Ze zijn geselecteerd op diversiteit en kwaliteit en zijn monumentaal, spraakmakend, ingetogen, experimenterend, kleurrijk, grappig of ontroerend. Lees verder ›
Pracht in de Gracht Zaltbommel

bekijk archief ›
Uitgelicht
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
goed doel
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden