bird
zondag 16 juni | 08.35 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 20

17-05-2023 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
water hoofdartikel-1505 1017-1
Geen stroom, geen water en geen gas?

Geen stroom, geen water en geen gas?

Water, verwarming, licht, internet: vitale voorzieningen horen bij het dagelijks leven. We zijn er zo aan gewend dat alles werkt, dat het uitvallen van één of meer voorzieningen ons flinke overlast kan bezorgen. Daarom is het goed om erop voorbereid te zijn. Weet u wat u kunt doen als er langere tijd geen stroom, water of gas is?

Een korte uitval van elektriciteit, water of gas lossen de nutsbedrijven vaak snel op. Denk aan Liander voor gas en elektriciteit en aan Vitens voor (drink)water. Soms is er een grote storing en valt een vitale voorziening langere tijd uit. Dan komen de hulpdiensten in beeld. Gemeenten, veiligheidsregio’s en de nutsbedrijven bereiden zich samen voor op dit risico. Mocht er een grote uitval zijn, dan doen zij er alles aan om de (ernstige) gevolgen voor inwoners zo klein mogelijk te houden.

Wat u kunt doen
Wanneer één of meer vitale voorzieningen uitvallen, kunt u het volgende doen:

  • Zorg ervoor dat u een noodpakket in huis hebt. Een noodpakket samenstellen is makkelijk en niet duur. De meeste spullen heeft u waarschijnlijk al in huis;
  • Help mensen in uw omgeving die dat nodig hebben;
  • Volg de informatie van de overheid. Dit kunt u doen via NL-Alert, via onze website en sociale media-kanalen, die van de veiligheidsregio en via de regionale omroep ‘Omroep Gelderland’. Omroep Gelderland kunt u ook ontvangen op een radio met batterijen of op de autoradio.

Meer informatie?
Wilt u weten wat u bij uitval van stroom, geen (drink)water of geen gas het beste kunt doen? Kijk dan op www.denkvooruit.nl.Voorstelling Steven en Jamie Kazàn voor Jonge mantelzorgers

Ben jij een jonge mantelzorger? Kom dan naar de voorstelling van Steven en Jamie Kazàn. Speciaal voor jonge mantelzorgers organiseert Welzijn Bommelerwaard samen met De Poorterij in de Week van de Jonge Mantelzorger een theatershow.

Wanneer ben je een jonge mantelzorger?
Iemand die zorgt voor een broer, zus of (groot)ouders met een chronische ziekte, beperking of verslaving en tussen de 7 en 23 jaar is noemen we een jonge mantelzorger. Ze hebben misschien zorgtaken, maar het kan ook zijn dat ze zich vaak zorgen maken. Ook dan ben je een jonge mantelzorger. Voor hulp en advies kijk op onze website www.zaltbommel.nl/mantelzorg. 

Kom je ook?
De show vindt plaats op woensdag 7 juni om 19.30 uur in De Poorterij in Zaltbommel. Ken jij een jonge mantelzorger die het leuk vindt om hierbij aanwezig te zijn? Laat diegene zich dan aanmelden vóór 28 mei via mantelzorg@welzijnbommelerwaard.nl. Je krijgt een uitnodiging voor de voorstelling en mag iemand meenemen. Graag vermelden bij het aanmelden. Werk in uitvoering in Delwijnen

Op veel plaatsen in onze gemeente wordt er door ons of in opdracht van ons gewerkt aan de weg. Dat is onder meer hier het geval:

Waar: kruising Maas-Waalweg/Delwijnsestraat in Delwijnen

Wat: op dit kruispunt leggen we een rotonde aan. Eerst vernieuwen we de duikers, verleggen we kabels en leidingen en verwijderen we het asfalt. Als dit klaar is leggen we de rotonde aan.

Wanneer: vanaf maandag 22 mei tot half oktober is de weg afgesloten voor doorgaand verkeer.

Omleiding: verkeer tussen Delwijnen en Wellseind wordt omgeleid via Nederhemert en de Eendenkade. Het overige verkeer wordt omgeleid via de N832 en de N322.Vraag op tijd subsidie aan 

U heeft nog tot 1 juni 2023 de tijd om subsidie voor uw organisatie of vereniging aan te vragen.

Hoe dient u een subsidieaanvraag in
U kunt uw subsidieaanvraag digitaal indienen via onze website: www.zaltbommel.nl/subsidies. Dit kan met of zonder DigiD of E-herkenning. Hier vindt u ook de regels en voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen

Meer informatie
Voor vragen of hulp bij het aanvragen van subsidie kunt u terecht bij het subsidieloket. U bereikt dit loket via subsidies@zaltbommel.nl of via telefoonnummer 14 0418.Heeft u het mooiste geveltuintje?

Ook dit jaar organiseren wij samen met De Wijkraad Binnenstad de jaarlijkse geveltuintjeswedstrijd voor inwoners van de binnenstad van Zaltbommel. Weet u niet waar u moet beginnen? Wij helpen u graag op weg.

Geveltuintjeswedstrijd
Helpt u ook mee de binnenstad groener te maken? Wip wat tegels, plant bloemen in de grond, zet wat potten met planten neer en doe mee met de wedstrijd. De jury loopt op zaterdag 24 juni een rondje langs de geveltuintjes. De winnaar ontvangt een cadeaubon van de Stadskwekerij.

Plantjesmarkt
Bij Stadskwekerij Zaltbommel is op zaterdag 20 mei van 11.00 tot 15.00 uur een plantjesmarkt. Hier vindt u planten die passen in een geveltuin en u kunt er terecht voor advies over indeling, beplanting en verzorging van uw geveltuintje.

Aanmelden?
Dat is niet nodig. Er wordt een ronde door de stad gemaakt. Zeker weten dat er ook langs uw tuintje wordt gelopen? Laat het dan weten via binnenstadwijkraad@gmail.com.
Terugkoppeling Carrouselvergadering 11 mei

Donderdagavond vergaderde de gemeenteraad over de volgende agendapunten:

  1. Presentatie Cultuurcluster
  2. Cultuurvisie
  3. Vervangende huisvesting basisschool Nederhemert
  4. Informatienota onrechtmatig gebruik gemeentegrond
  5. Informatienota vaststelling woondeal Rivierenland

Bespreekstuk
Het onderwerp vervangende huisvesting basisschool Nederhemert wordt in de raadsvergadering van 25 mei behandeld als bespreekstuk.

Raadsvergadering 25 mei
Donderdag 25 mei is de raadsvergadering. De vergadering start om 20.00 uur. U bent van harte welkom op de publieke tribune. De volledige agenda en agendastukken vindt u op zaltbommel.raadsinformatie.nl.

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie