bird
maandag 15 april | 19.55 uur

De Uitagenda

Tijdelijke tentoonstelling ‘Tegenpolen'

Campagnebeeld Tegenpolen - Families (Middel)

In een wereld vol verschillen, lijkt polarisatie onvermijdelijk. Mensen zijn het niet altijd met elkaar eens. Daar is niks mis mee. Maar als het wij-zij denken vijandig wordt, is dat niet zonder risico. Voor de nieuwe tentoonstelling 'Tegenpolen' hebben Rijksmuseum Slot Loevestein en het Humanistisch Verbond de handen ineen geslagen.
In hoeverre is Nederland vandaag de dag eigenlijk gepolariseerd? En wat kunnen we van de vroegere polarisatie leren in onze tijd? 
De tentoonstelling staat op de tweede en derde verdieping van het kasteel en een bezoek hieraan is inbegrepen bij je toegangskaartje (museumkaart geldig). De tentoonstelling is laagdrempelig, luchtig en persoonlijk: een simpel verhaal over een best wel ingewikkeld onderwerp. Er loopt ook een actieve kinderlijn door de tentoonstelling, waardoor kinderen op hun eigen niveau inzicht krijgen in de manier waarop je de wereld bekijkt.
Daarnaast komen ook de cultuurliefhebbers aan hun trekken met een extra laag verdiepende informatie en een tal aan randactiviteiten die georganiseerd worden. De tentoonstelling is te zien vanaf 28 maart 2024 tot en met 2 maart 2025 bij Rijksmuseum Slot Loevestein.

Verder lezen

Tags