bird
woensdag 15 mei | 03.02 uur

25-jarige Corianne van der Linden (her)opent eigen slagerij (met foto's)

09-10-2023 12:19
uur
Door: Martin van Hemert
051023_CoriannevanderLinden-LR
Een trotse opa Dirk kijkt toe tijdens de heropening van de slagerij van Corianne (links staand). Foto's: Michel Haubrich

BRAKEL – Slagerij Corianne van der Linden aan de Burgemeester Posweg in Brakel is vorige week woensdag feestelijk heropend. Corianne’s negentigjarige opa Dirk was erbij en verrichtte de heropening op een symbolische manier; door middel van het doorhakken van een streng worstjes.

Van boeketten tot speciaalbieren en van kazen tot hele voedselpakketten; de pas 25-jarige Corianne van der Linden is tijdens de heropening compleet overladen met cadeau’s en geschenken. “En zelfs spiegels en glazen met ons eigen nieuwe logo. Het is echt niet normaal hoeveel we hebben gekregen. Precies zoals we hoopten dat de heropening zou verlopen, is het ook verlopen”, glundert Corianne een dag later. De enorme hoeveelheid cadeaus én de honderden aanwezigen tijdens de heropening zijn tekenend voor de waardering die de klanten hebben voor haar slagerij. 

Vernieuwd
Want hoewel Corianne de zaak officieel 2,5 jaar geleden al overnam, is het nu pas écht haar zaak. Waar de slagerij voorheen immers nog altijd de naam droeg van Daan van der Linden - zijn vader is de neef van Corianne's opa Dirk - is daar nu verandering in gekomen.

Naast de naamsverandering is er een gloednieuw eigen logo - twee gekruiste hakmessen met daaronder de naam van de slagerij - ontworpen, dat ook op de gevel prijkt. “Ik wilde het wel in één keer goed doen; de gevel moest worden vernieuwd, het logo moest anders; het moet weer een nieuwe en frisse uitstraling hebben."

(Tekst loopt door onder de foto's)


Dat is zeker gelukt, want ook al is de zaak van binnen niet grootscheeps verbouwd, toch heeft de slagerij een moderne uitstraling van binnen en van buiten. Ook het personeel straalt frisheid uit, want Corianne is met haar 25 jaar de oudste werknemer.

Slagersbloed
Haar enthousiasme en passie voor het slagersvak werkt aanstekelijk: "Het mooiste is om een heel dier te verwaarden; van ieder stukje vlees een zo hoogwaardig mogelijk product maken. Ik geniet van mijn werk, het is mooi om te doen. En ja; je moet er gevoel voor hebben, maar als het slagersbloed door je aderen stroomt, dan sta je elke dag met plezier en passie op de werkvloer."

Naast Corianne en haar jongere zusje Gertine bestaat het personeelsbestand uit vier werknemers en een invalkracht. Met zijn zevenen houden ze de zaak draaiend en dat gaat ze gezien de belangstelling tijdens de heropening erg goed af.

Vers, eerlijk en smaakvol
In de slagerij zijn vele producten te vinden die afkomstig zijn uit de eigen worstmakerij / zouterij, zoals ambachtelijke slagersachterham, Lindenhof rauwe ham, gekookte worst en heerlijk rookvlees. Ook de befaamde spareribs, allerlei andere soorten vlees en huisgemaakte salades en maaltijden zijn bij Van der Linden volop te koop. Dankzij de eigen productie kan de hoge kwaliteit van het assortiment worden gewaarborgd, of zoals het op de website wordt omschreven: 'een vers, eerlijk en vooral smaakvol stukje vlees'.

Die kwaliteit van de producten en de ambachtelijke manier waarop Corianne en haar werknemers te werk gaan trekken klanten uit de Bommelerwaard en daarbuiten. Daarnaast kan de slagerij onder andere ook voorzien in benodigdheden voor barbecues op locatie. Alle informatie is te vinden op de vernieuwde website: www.slagerijcoriannevanderlinden.nl

Tags

Corianne van der Linden,slagerij,Brakel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie