bird
woensdag 22 mei | 13.56 uur

De Uitagenda

Zomermarkt Bruchem, 1 juni 2024

160522_rommelmarkt BruchemLR

Op 1 juni is het weer zover: de jaarlijkse grote, zomerse rommelmarkt in Bruchem. 100 kramen met ook volop de mogelijkheid tot eten en drinken, springkussen, grabbelton en dergelijke. 

Rommelmarkt Bruchem is in 1980 begonnen als een actie georganiseerd door de toenmalige leden van de jeugdvereniging. Zij gingen op vrijdag het dorp rond voor spullen, die dan de daarop volgende zaterdag werden verkocht. Inmiddels is Rommelmarkt Bruchem uitgegroeid tot een activiteit die het hele jaar door zo'n 30 vrijwilligers bezig houdt en op de jaarlijkse zomermarkt 200 vrijwilligers van de straat houdt. Na de zomermarkt worden de nog bruikbare spullen die over zijn verzameld en naar een door Bruchem gesteunde gemeente in Roemenië gestuurd. Daar wordt met deze spullen nog een markt gehouden om in de kosten te voorzien.

De verschillende markten en schuurverkopingen resulteren in een opbrengst van ongeveer 50.000 euro per jaar wat bestemd is voor de kerk en goede doelen, zoals projecten in Roemenië (voedselvoorziening), Bulgarije (weeshuis), Amsterdam (evangelisatie) en giften aan bijv. hulporganisaties en voedselbank.

Verder lezen

Tags