bird
donderdag 13 juni | 19.53 uur

Voorjaarsmarkt in De Parel

14-05-2024 09:00
uur
Door: Britta Alink
140524_TrixvanVeen_voorjaarsmarkt
Trix van Veen van lijstenmakerij Paragraaf heeft het initiatief genomen voor de Voorjaarsmarkt. (foto: Koen Vandenput)

ROSSUM - In dorpshuis De Parel vindt op zondag 26 mei een grote Voorjaarsmarkt plaats. Een markt vol kunst, brocante en vintage, voorjaarsplanten, streekproducten en nog veel meer leuks. Bovendien zijn een ervaren veilingmeester en restaurator aanwezig voor de eerste Rossumse Kitsch of Kunst-taxatie.

"We noemen het geen kunstmarkt, want het is veel meer dan alleen kunst", vertelt Trix van Veen. Samen met haar partner Steven Schumm verhuisde ze drie jaar geleden van Culemborg naar Rossum. Ze vonden er hun ideale huis, met een flink atelier ernaast. Daar hebben ze de ruimte voor de lijstenmakerij, die ze runnen naast hun drukke banen. Trix is daarnaast ook beeldend kunstenaar. "Maar wat veel mensen niet weten, is dat ze bij ons ook brocante spullen kunnen kopen", zegt ze. "We hebben bijvoorbeeld veel mooie etsen, die we verkopen met een eenvoudige passe-partout eromheen. Zo kunnen kopers er naar eigen smaak een mooie lijst bij uitzoeken, als ze dat willen. Maar we hebben ook keramiek en glaswerk."

Kunsttaxatie
Tijdens de markt kunnen bezoekers ook een eigen object meenemen om het te laten taxeren, zoals in het populaire televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch. Willem Beuving van Veilinghuis Timothy en Jolanda Brouwers van Brouwers Conservering en Restauratie zijn van 11:00 tot 15:00 uur aanwezig om de meegenomen objecten te laten taxeren. Het laten taxeren kost 1 euro per object. De opbrengst is bedoeld voor het kunstproject van dorpshuis De Parel waarbij kinderen van openbare school De Bogerd panelen in de grote zaal beschilderen.

Lokaal karakter
Meer dan twintig ondernemers reageerden enthousiast op het plan om een voorjaarsmarkt te organiseren. En ook dorpshuis De Parel ziet het helemaal zitten. De verkooptafels staan in de grote zaal, maar er komen ook kramen op het pleintje voor het dorpshuis. Trix en Steven wilden de markt een zo lokaal mogelijk karakter meegeven, dus er staan veel ondernemers die een link hebben met de Bommelerwaard. Zoals Wijndomein Oude Waalstroom uit Hurwenen, Atelier MaakWerk uit Heerewaarden, Vandaan Fashion uit Zaltbommel en Tuin- en Landschapsontwerper Carien van Boxtel uit Zaltbommel en Glas Atelier Variaglas uit Kerkdriel. Daarnaast zijn er onder meer kramen van een goudsmid, een tassenmaker en een steel guitar specialist. Dorpshuis De Parel verzorgt de catering en heeft een ruim aanbod aan eten en drinken. Daarnaast is de ijsfiets van IJssalon Hygge uit Zaltbommel aanwezig met een heerlijke keuze aan vers bereid ijs. De organisatie is mede mogelijk dankzij een bijdrage uit het Cultuurfonds van de gemeente Maasdriel en het Rossumse Manhuisfonds.

De eerste Rossumse Voorjaarsmarkt duurt van 10:00 tot 17:00 uur. Wethouder Anita Sørensen verricht om 11:00 uur de officiële opening. "We hopen dat er veel mensen op af zullen komen", zegt Trix. "Als het een succes wordt, dan gaan we er een jaarlijks terugkerende markt van maken."

www.paragraaf-lijsten.nl

 

 

Tags

Voorjaarsmarkt,De Parel,Trix van Veen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie