bird
zondag 16 juni | 08.55 uur

Typisch Bommelerwaard!

De Bommelerwaard ligt stevig ingeklemd tussen de rivieren Maas en Waal als een ‘eiland tussen de rivieren’. De invloed van het water is overal merkbaar in het afwisselende landschap van kronkelende dijken, boeiende uiterwaarden en karakteristieke dorpjes en kastelen. Iedere plek heeft zo zijn eigen verhaal en geschiedenis. Deze streek kan worden samengevat in vijf beelden:

DSC_3990

1. Rust & ruimte

Het veelzijdige landschap heeft een merkbare rustgevende invloed en is bij uitstek geschikt om heerlijk uit te rusten en op te laden. Geniet van de rust en ruimte!

Verder lezen
DSC_4325

2. Water en recreatie

De vergezichten over het water zijn adembenemend. Ook in de waard is het water overal op de achtergrond aanwezig. Wilt u zwemmen, wakeboarden, varen of luieren op en rond het water? Ontdek de mogelijkheden op het gebied van water en recreatie!

Verder lezen
DSC_4506

3. Bezienswaardigheden en historie

Het gebied ademt een rijke historie en overal kom je de stille getuigen daarvan tegen in de vorm van oude resten in het landschap. imposante historische gebouwen en gedenkwaardige monumenten. Gaat u voor een boeiend bezoek? Ontdek de sporen van een veelbewogen verleden!

Verder lezen

AdobeStock_299364009

4. Streekproducten

Net als iedere streek heeft ook deze regio zo haar eigen producten en gerechten. Behalve het bekende abc-tje (aardbeien, bloemen, champignons) heeft de Bommelerwaard tal van streekproducten en culinaire hoogtepunten te bieden! Ontdek de smaak en geur van de Bommelerwaard!

Verder lezen
kunst-in-de-bommelerwaard-1

5. Kunst

Je zou het misschien niet verwachten, maar juist deze streek is een trekpleister voor duizenden kunstenaars en kunstliefhebbers. Er zijn drie grote kunstevenementen en vele ateliers en galeries waar je een kijkje kunt nemen. Een aanrader!

Verder lezen
Een ode aan de Waard - Bommelerwaardgids

Een ode aan de Waard!

Dat de Bommelerwaard een heerlijke plek is om te wonen en leven moge duidelijk zijn. Er zijn dan ook diverse liederen en gedichten geschreven over deze streek. Een ode aan de Waard!

Verder lezen