bird
zondag 26 mei | 04.27 uur

Zoals de Waard was: Problemen met ambulancevervoer (1971)

15-03-2021 14:05
uur
Door: Gerrit Verkuil
FK3225-2
Foto: collectie Museum Stadskasteel

BOMMELERWAARD - Net als nu waren er vijftig jaar geleden ook al problemen met het ambulancevervoer in het Rivierengebied. Zo dreigde er onder meer een eind te komen aan de goed functionerende sectie van de Bommelerwaardse afdeling van het Rode Kruis.

Dit team had een zodanig goede naam dat het in actie was te zien in een reclamefilmpje van het Rode Kruis. Het werd in alle Nederlandse bioscopen vertoond. Daarbij zag men dat Bommelerwaardse Rode Kruis vrijwilligers iemand op een brancard vanuit een klein huisje onderaan de dijk naar de ziekenwagen droegen.

Deze reed daarna in pijlsnelle vaart naar het ziekenhuis in Den Bosch. De vrijwilligers waren dag en nacht beschikbaar om mensen in nood de helpende hand te bieden.

Als gevolg van een reorganisatie zag het er in 1971 naar uit dat onze hulpverleners aan de kant gezet zouden worden. Drie jaar daarvoor kregen zij nog de beschikking over een nieuw voertuig.

De nieuwe ambulance werd overgedragen door burgemeester Broekens, links op de foto.

Op de foto staan verder: Ad Riebergen, drie heren van de Mercedes-importeur, Zuster Geutjes, Henk van Erven, Gerrit Vermeulen, Gijs Bakker, Cor de Geus, Piet van Engelenburg, dokter Zielstra, Henk Jansen, Ine Lambooy-Donkers, Wim van der Pol met daarachter Gerard Sterrenburg.

Foto: Collectie Museum Stadskasteel

Tags

zoals de waard was