bird
zaterdag 02 maart | 15.19 uur

Zoals de Waard was: Janny Smits op de radio (juli 1971)

06-07-2021 13:33
uur
Door: Gerrit Verkuil
Janny kopie-1
• Janny Smits zong in verschillende bandjes. (foto: familie-archief)

NEDERHEMERT - Zangeres Janny Smits uit Nederhemert trad zaterdag 10 juli 1971 op voor de radio in het programma ‘Springplank’ van de KRO. Zij zong de twee liedjes ‘Peace’ en ‘That Charming Guy’.

De tekst en de muziek daarvan werden geschreven door Peter Verlouw en Louis van Doornmalen uit Ammerzoden. Janny werd begeleid door het Springplankorkest onder leiding van Jo Budie.

Pietje en Piets Smits
Zij was een dochter uit de muzikale familie van Pietje en Piets Smits, de post, en werd geboren in 1950. Aanvankelijk kreeg Janny gitaar-en zangles van dirigent Chris van Wordragen en later van de toenmalige conservatorium student Jos van Doornmalen.

The Soundmixers
In de loop der jaren behaalde Janny tal van muzikale successen. Dat gebeurde onder meer bij de Bommelse band ‘The Soundmixers’ bestaande uit Kees de Bil (trompet), Johnny Ansing (altsax), C. Jansen (piano/keyboard) en Joop Gewin (drums).

The Starlights
Zij kwam daarbij terecht via Herman van Diejen, de keeper van Nivo-Sparta, die was begonnen met zijn artiesten-bureau.. Na een overstap naar een Gorinchemse band beëindigde Janny haar carrière bij ‘The Starlights’ uit Hedel met Joep Toonen (drums), Tonny van Hinthem (trompet) en Jan Veenstra (accordeon/orgel).

Toen Janny begin 20 was is ze getrouwd en gaf ze het zingen op. Zij overleed in 2008 op 58-jarige leeftijd.

 

Tags

zoals de waard was,janny smits