bird
woensdag 22 mei | 14.29 uur

Zoals de Waard was: Gelderse Boys (1970)

21-12-2020 10:00
uur
Door: Gerrit Verkuil
gelderseboys-2
Foto: Regionaal Archief Rivierenland

AMMERZODEN - Woensdag 9 december 1970 werd het zilveren jubileum van de Ammerzodens landelijke rijvereniging en ponyclub ‘Gelderse Boys’ gevierd.

Dat gebeurde met een H. mis in de parochiekerk, een feestelijke bijeenkomst voor de leden en een receptie. In een bijeenkomst van de NKJB in café ‘De Arend ’op december 1945 vertelde P. Mommersteeg uit Haarsteeg hoeveel plezier paardenliefhebbers konden beleven in een landelijke rijvereniging.

Enige dagen later zag ‘Gelderse Boys’ met 21 leden het levenslicht.

Twee jaar later konden de ruiters voor 75 gulden en 30 distributiebonnen een uniform kopen. Deze waren gemaakt van oude, afgedankte bruine pijen van paters. Deze werden voor het eerst getoond tijdens het zilveren priesterfeest van pastoor Huissen.

In de loop der jaren werden door de ‘Gelderse Boys’ op tal van concoursen hoge prijzen behaald. Ten tijde van het 25-jarig bestaan waren er 50 actieve en 30 rustende leden. Tijdens de receptie deelde burgemeester G. Verdegaal mede dat ‘Gelderse Boys’ bij het kasteel aan de Dreef naar het kasteel een veld ter beschikking kreeg. Daarop konden vier ringen gemaakt worden

Tags

zoals de waard was,gelderse boys