bird
woensdag 22 mei | 13.14 uur

Zoals de Waard was: Camping Heerewaarden

12-10-2020 11:45
uur
Door: Gerrit Verkuil
11-2
Foto: Regionaal Archief Rivierenland

 

HEEREWAARDEN - De gebroeders Kees en Henk Broekmeulen uit Kerkdriel namen de camping-jachthaven in Heerewaarden over. Kort voordat in 1969 de eerste spade in de grond ging was de toekomstige exploitant, tot grote teleurstelling van het gemeentebestuur, reeds failliet.

Daarna werd het complex gekocht door de Broekmeulens, die in Kerkdriel eigenaar waren van recreatiecentrum ‘De Bol’.

In een persbericht stond in oktober 1970 dat het terrein van camping-jachthaven Heerewaarden ruim acht hectare groot was.

Jachthaven
De jachthaven was inmiddels gegraven en het plaatsen van steigers, waaraan circa 175 boten konden liggen, zou met kracht ter hand worden genomen. Een geschil met Rijkswaterstaat over de breedte van de haveningang was gelukkig de wereld uit. Langs de haven was een kade, waarop een pompstation en een kraan voor het lichten van boten waren gepland.

Caravans
Het terrein omvatte een hoog gedeelte, dat naar verwachting nooit onder water kwam te staan. Dat bood plaats aan 60 tot 70 caravans op jaarcontract. Op een ander gedeelte van het terrein konden ongeveer 100 caravans en tenten al of niet op jaarcontract staan.

Café-restaurant
Om het vertoeven er te veraangenamen werden er een aantal speelwerktuigen geplaatst en niet te vergeten een groot gebouw met daarin ruimte voor een café-restaurant, een winkel, een kantoor, een magazijn en een showroom.

Het terrein kregen de gebroeders Broekmeulen in erfpacht. De opstallen werden gekocht uit de failliete boedel van de vorige exploitant.

Brand
Nadat het gebouw in 2015 afbrandde, werd in mei 2017 een fraai nieuw onderkomen geopend.

Tags

camping heerewaarden,kees broekmeulen,henk broekmeulen