bird
maandag 29 april | 21.28 uur

Succesvol RC de Ker-Rolls tijdens training gehuldigd

11-04-2024 11:35
uur
110424_RCKerrolls
De Ker-Rolls ontvingen een oorkonde uit handen van wethouder Toine Nettenbreijers (rechts). Foto: Foto: RC de Ker-Rolls

KERKDRIEL - Leden van Kunstrolschaatsvereniging de Ker-Rolls uit Kerkdriel zijn dinsdagavond tijdens een training door wethouder Toine Nettenbreijers gehuldigd vanwege hun prestaties op het NK Showrijden.

De wethouder sportzaken overhandigde samen met ambtenaar Chris Verhoeven diverse oorkondes aan de Ker-Rolls. Die eer hebben de kunstrolschaatsers te danken aan de verrichtingen tijdens het NK Show dat op 25 februari in Topsportcentrum Almere plaatsvond. Daar wisten de Ker-Rolls met alle zeven deelnemende groepen maar liefst vier gouden en drie zilveren medailles te veroveren.

Stimulans
De kunstrolschaatsvereniging uit Kerkdriel behoort al geruime tijd tot de nationale top. Zo wisten de Ker-Rolls vorig jaar maar liefst zes gouden medailles te behalen tijdens het Nederlands Kampioenschap Show, wat hen ook al een huldiging opleverde en ook internationaal gezien kan de club met de top wedijveren. De Ker-Rolls behaalden vorig jaar mei namelijk twee top-tien-klasseringen op het Europees Kampioenschap in Portugal.

Naast de oorkondes is er namens het gemeentebestuur ook nog een financiële bijdrage overhandigd, als stimulans voor de deelname aan de World Skate Games Italy, die in september worden gehouden. Voor de kunstrolschaatsclub is ieder geldbedrag welkom om deelname aan internationale toernooien te kunnen financieren.

kerrolls.nl

Tags

RC de Ker-Rolls,Toine Nettenbreijers,rolschaatsen