bird
woensdag 22 mei | 13.14 uur

Stralende 23e editie Promenadeloop voor Roparun

18-04-2024 12:43
uur
180424_Promenadeloop-LR
De jonge deelnemers gingen fanatiek van start. Foto: Barbara Lodewijks Fotografie

ZALTBOMMEL - Zo'n 650 enthousiaste deelnemers, een gezellig publiek, een stralend zonnetje en een opbrengst van bijna 14.000 euro voor structurele hulp aan mensen met kanker. Dat waren afgelopen zaterdag de ingrediënten voor een geslaagde Bommelse Promenadeloop. 

Het was afgelopen weekend alweer de 23e editie van het jaarlijks terugkerende hardloop- en wandelevenement. Ook deze keer werd de Promenadeloop georganiseerd door de Brandwijk Bommelerwaard Runners, in samenwerking met de Wandelschoenenspecialist.

Traditiegetrouw staan de Scholierenlopen centraal bij de Promenadeloop en dat was ook deze editie niet anders. De ruim driehonderd scholieren gingen op pad om - verdeeld over acht startgroepen - hun beste beentje voor te zetten voor het goede doel. Ze werden daarbij gesteund door Clown Bop en de Roparunvogel en het talrijke publiek.

Stadswallen
Voor de WS Media Bedrijvenloop hadden zich deze keer negentien estafetteteams ingeschreven. De winst ging dit jaar niet naar een bedrijventeam, maar naar familieteam Jeroen met de zussen. De winnaars namen de wisselbeker over van Brandwijk Kerstpakketten, dat nu zelf beslag legde op de tweede plaats.

Het podium werd gecompleteerd door team Van de Werken Klusbedrijf. De bedrijvenloop ging gelijk van start met de prestatieloop, waarbij de recreatieve hardlopers hun rondjes voor het goede doel liepen over een parcours langs de Waal en over de Bommelse Stadswallen.

Roparun
Dat wandelen steeds populairder wordt, blijkt wel uit het groeiend aantal deelnemers aan de mooie wandeltochten die werden uitgezet door de Wandelschoenenspecialist uit Zaltbommel. In alle vroegte gingen de eerste wandelaars al op pad om op een sportieve manier de mooie Bommelerwaardse omgeving te verkennen.

Na de Promenadeloop gaat het vizier van de runners op de Roparun zelf, die voor het eerst in de geschiedenis door Zaltbommel en de Bommelerwaard zal gaan. De teams zullen in de vroege ochtend van Tweede Pinksterdag Zaltbommel gaan passeren. Verdere info hierover volgt binnenkort. Voor uitslagen en foto's: www.bommelerwaard-runners.nl en Facebook.

Tags

Promenadeloop,Roparun,Brandwijk Bommelerwaard Runners