bird
zondag 16 juni | 08.39 uur

Ker-Rolls gehuldigd op gemeentehuis: 'De hele groep werkt samen als één team'

08-03-2023 11:00
uur
Door: Martin van Hemert
060323_Ker-Rolls-esmee
Op twee leden na was de hele groep vorige week donderdagmiddag compleet. Foto: Esmée Pellegrom

KERKDRIEL - Maar liefst zes gouden medailles wisten de Ker-Rolls eind januari te behalen tijdens het Nederlands Kampioenschap Show. Om dat te vieren werden de teams van de kunstrolschaatsclub uit Kerkdriel vorige week op het gemeentehuis in het zonnetje gezet.

De raadszaal van de gemeente Maasdriel is normaal gesproken een plaats waar serieuze politieke vraagstukken worden besproken, maar donderdag is het er juist een gezellig samenkomen van trotse ouders, trainers en natuurlijk de hoofdrolspelers; de teamleden die op het NK Show een topprestatie hebben geleverd. Alle zes de deelnemende teams van de Ker-Rolls behaalden namelijk een gouden medaille tijdens het toernooi dat in Almere werd gehouden. "Met die verwachting gingen we niet naar het NK", geeft show-trainster Sonja Pompen toe.

(Tekst loopt door onder de foto's)


"Tijdens de ochtendtraining merkten we wel dat het goed liep en iedereen redelijk ontspannen was. Dat heeft zijn weerslag op de wedstrijd gehad; alle teams hebben zelfverzekerd hun nummers gereden. De hele groep werkte samen als één team." De Ker-Rolls behaalden overigens in één categorie geen medaille, maar dat was de categorie waaraan de kunstrolschaatsclub uit Kerkdriel niet deelnam. "Het was de eerste keer in de hele geschiedenis van het NK dat één vereniging goud haalt in alle categorieën waarin het deelneemt", vertelt Pompen trots.

Discussiepunt
De unieke prestatie liet ook de gemeente Maasdriel niet onberoerd en dus werden de goud winnende Ker-Rolls gehuldigd. Het voelt voor de medaillewinnaars zichtbaar wat onwennig om in zo'n statige zaal plaats te nemen en een aantal van de jongste Ker-Rolls moeten hun uiterste best doen om niet in de grote stoelen weg te zakken. Tijdens de huldiging noemt wethouder Michiel Alexander de Raaf de prestatie van de Ker-Rolls 'een grote eer voor Maasdriel'.

Ook doet hij een gevoelig discussiepunt onder burgemeester en wethouders uit de doeken: "Eén keer hebben we flink ruzie gehad. Dat ging over de verdeling van de kaartjes voor jullie kerstshow. Daar wilden we allemaal graag naartoe", grapt De Raaf.

Kostenplaatje
Nadat alle zes de teams één voor één een speciale oorkonde en een roos in ontvangst hebben genomen, krijgt de club van het gemeentebestuur nog een financiële bijdrage. Die komt bijzonder goed van pas met het Europees Kampioenschap Show in het vooruitzicht. Dat toernooi wordt in mei in Portugal gehouden en minstens drie teams van de Ker-Rolls zijn geselecteerd om daaraan deel te nemen.

"Daar zit vanwege de vliegreis alleen wel een flink kostenplaatje aan. En dan heb je nog het vervoer, het inschrijfgeld, het slaapverblijf en het eten. De kosten gaan richting de 15.000 euro. Onze leden zetten allerlei acties op om het benodigde geld in te zamelen, maar het scenario bestaat dat we vanwege de hoge kosten niet kunnen gaan. En dat zou natuurlijk wel heel erg jammer zijn", besluit Pompen.

Tags

Ker-Rolls,Sonja Pompen