bird
dinsdag 26 september | 21.09 uur

Maar liefst zesmaal goud voor Ker-Rolls op Nederlands Kampioenschap Show

31-01-2023 11:11
uur
Door: Martin van Hemert
300123_Ker-rolls
De Ker-rolls waren afgelopen weekend buitengewoon succesvol. Foto: aangeleverd

KERKDRIEL/ALMERE - Alle zes de deelnemende teams van R.C. De Ker-Rolls hebben afgelopen zaterdag de Nederlandse titel veroverd tijdens het Nederlands Kampioenschap Show. Een unieke prestatie van de leden van de kunstrolschaatsvereniging uit Kerkdriel.

Het NK Show vond dit weekend plaats in het Topsportcentrum in Almere. Om 14:00 uur begon de officiële wedstrijd en als eerste mochten de kleine groepen van start. De groep van De Ker-Rolls was er duidelijk klaar voor en reed vol overtuiging naar een eerste plaats, de eerste van vele voor de leden van de kunstrolschaatsvereniging uit Kerkdriel. 

De volgende wedstrijd was voor het Cadet kwartet. Ook deze vier dames reden vol overtuiging en veroverden de eerste plaats met bijna tien punten verschil ten opzichte van de nummer twee. Daarmee beloonde het kwartet zichzelf en trainster Eva.  Vervolgens ging de wedstrijd door met de Cadet groepen. Met hun nummer 'Rango' schitterde de Ker-Rolls en ook zij veroverden hiermee de eerste plaats door een mooi krachtig nummer neer te zetten. 

Overgave
De Junior groep maakte er daarna een feestje van op de baan. Vol overgave reden zij op de muziek uit the Mask. Het publiek genoot er met volle teugen van en als klap op de vuurpijl leverde het ook voor hen een mooie eerste plaats op. 

Hierna was het de beurt aan het seniorkwartet. De laatste week had dit kwartet nog aanpassingen gedaan aan het nummer, waardoor ze het pas echt de laatste week goed door hebben kunnen trainen, maar dit viertal is zo op elkaar ingespeeld dat ze er weer vol overgave stonden. Met veel snelheid en passie reden de vier op klanken uit 'West side story' hun nummer en dat resulteerde ook voor hen in een eerste plaats.

Tranen
Als laatste dan het koningsnummer “ de grote groepen”. Deze groep van de Ker-Rolls reed voor het eerst met veel nieuwe dames, wat het extra spannend maakte, maar ook zij reden vol overgave hun nummer. Na de Ker-Rolls moest er nog één groep rijden. Het werd billenknijpen wat de uitslag zou worden, maar uiteindelijk kwam uit de speaker het verlossende woord dat de Ker-Rolls ook met hun grote groep de eerste plaats had veroverd.

Daarna barstte het gejuich onder de rijdsters en supporters los en tranen van blijdschap vloeiden rijkelijk. De kunstrolschaatsvereniging uit Kerkdriel laat weten 'supertrots' te zijn op alle rijdsters en hun trainsters Lesley, Sonja, Eva en Kim en hecht er ook waarde aan om een woord van dank uit te spreken richting de dames van de kleding, kapsels en make-up.

Tags

Ker-Rolls,kunstrolschaatsen