bird
donderdag 11 augustus | 00.31 uur

Nieuwe groep Oekraïense vluchtelingen komt naar Aalst

29-03-2022 15:47
uur
Door: Britta Alink
gement-1
De bedden staan klaar voor de nieuwe groep. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL - De eerste groep Oekraïense vluchtelingen heeft de crisisnoodopvang in de sporthal in Aalst weer verlaten. Als de opvang weer schoongemaakt en voorbereid is, is een volgende groep welkom.

"We weten niet precies wanneer de nieuwe mensen komen", zegt burgemeester Pieter van Maaren. "Dat kan woensdag al zijn, maar ook een dag of twee dagen later." Het college beslist volgende week hoe lang de crisisnoodopvang, waar vluchtelingen maximaal een week kunnen verblijven, open blijft. "Het heeft consequenties voor ons als gemeente en voor de gebruikers van het dorpshuis en de sporthal, dus daar moeten we het goed over hebben."

Onderwijs
Ondertussen heeft ook een aantal Bommelerwaarders hun huis opengesteld voor Oekraïense vluchtelingen. Als daar kinderen bij zijn, mogen die gewoon naar school. Onderwijswethouder Adrie Bragt heeft daar deze week een gesprek over met de schoolbesturen. "We willen op drie scholen in de Bommelerwaard ruimte maken voor Oekraïense kinderen", zegt hij. "We overleggen nog over de praktische invulling daarvan."

Noodopvang
De gemeente Zaltbommel is ook aan het bekijken of er gebouwen zijn waar noodopvang mogelijk is. "Noodopvang is voor langere tijd, een half jaar of een jaar", licht burgemeester Van Maaren toe. "We onderzoeken of er gebouwen leeg staan, die tegen beperkte kosten en op korte termijn geschikt gemaakt kunnen worden voor noodopvang. Daar hopen we volgende week meer over te weten."

 

 

Tags

crisisnoodopvang aalst,mayenbogerd