bird
zaterdag 27 april | 07.14 uur

Hotel aan de Maas in voormalige jachthaven

29-06-2021 11:32
uur
Door: Marlou van Dijk
Den Bol-1
Den Bol aan de Maasbandijk (Archieffoto Bommelerwaardgids)

KERKDRIEL - Het college van Maasdriel zal medewerking verlenen aan de realisatie van een boetiekhotel aan de Maas met zo’n veertig kamers. Ook komen er zestien drijvende recreatiewoningen bij die met een vlonder vanaf de wal te bereiken zijn. Die komen op Den Bol aan de Maasbandijk.

De initiatiefnemers Flip Van Dueren den Hollander en Rudy van der Zande hebben hiervoor een haalbaarheidsonderzoek laten doen door Van Spronsen en Partners. "Het boetiekhotel en de drijvende recreatiewoningen zijn een mooie aanvulling op het recreatiegebied en komen ten oosten van Resort aan de Maas", aldus Burgemeester Henny van Kooten. "In dat gebied zullen de huidige gebouwen en opstallen, een aantal woonarken en het eetcafé plaatsmaken voor deze nieuwe recreatiemogelijkheden. Twee woonarken blijven liggen volgens een uitsterfconstructie. Deze doorontwikkeling past binnen de koers en ambitie van het Masterplan Maas, waarmee het gebied een nog grotere meerwaarde krijgt.”

Uitwerking
Een aantal zaken moet nog wel inzichtelijk worden gemaakt. Voordat de procedure tot herziening van het bestemmingsplan opgestart kan worden, moeten de twee initiatiefnemers de plannen nader uitwerken en de ruimtelijke en milieutechnische haalbaarheid aantonen. Rijkswaterstaat en het Waterschap moeten ook nog hun goedkeuring verlenen aan deze buitendijkse ontwikkeling.

Tags

maasdriel,boetiekhotel,drijvende recreatiewoningen

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie