bird
woensdag 22 mei | 14.21 uur

De Ring vanaf maandag opvanglocatie voor asielzoekers

14-07-2022 11:04
uur
akwamarijn
De crisisnoodopvanglocatie is vanaf maandag 18 juli tot uiterlijk 1 oktober beschikbaar. (archieffoto: Bommelerwaardgids)

ZALTBOMMEL – Gemeente Zaltbommel stelt sporthal De Ring aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel beschikbaar als crisisnoodopvanglocatie voor asielzoekers. De locatie is beschikbaar vanaf 18 juli tot uiterlijk 1 oktober. Er kunnen 65 asielzoekers terecht.

De gemeente geeft hiermee gehoor aan de oproep van het ministerie van Justitie en Veiligheid aan alle Nederlandse gemeenten voor extra opvanglocaties. De extra plekken zijn nodig om de onhoudbare situatie bij het AZC in Ter Apel op te lossen. Afgelopen nacht hebben daar ongeveer honderd vluchtelingen buiten moeten slapen omdat alle slaapplekken bezet waren.

Sober
Sporthal De Ring wordt ingericht als een crisisnoodopvanglocatie. De opvang is volgens de gemeente gelet op de korte duur van opvang, ‘sober’ ingericht. Benodigd personeel voor de uitvoering van de opvang, en alles dat daarbij komt kijken, wordt gecoördineerd door Veiligheidsregio Gelderland Zuid. Er is dagelijks voldoende personeel, medische begeleiding, en zowel overdag als ’s nachts beveiliging aanwezig op de locatie. 

Evenwichtige samenstelling
In De Ring zullen mensen van diverse leeftijden en nationaliteiten worden opgevangen, alleenstaande volwassenen en gezinnen. Deze mensen willen asiel aanvragen of hebben dat al gedaan. Of ze hebben al asiel gekregen, maar er is nog geen woning beschikbaar voor hen. De samenstelling van deze groep verandert doorlopend. "Het COA spant zich in om tot een evenwichtige samenstelling van een groep van maximaal 65 mensen te komen", aldus de gemeente. 

Geen spullen
Gemeente Zaltbommel en Veiligheidsregio Gelderland Zuid verzoeken inwoners van Zaltbommel om geen spullen naar de locatie te brengen. Als er bepaalde spullen nodig zijn, zal hiertoe worden opgeroepen via hun sociale media kanalen.

Informatiebrief
Omwonenden, ondernemers en scholen krijgen donderdag een informatiebrief over de crisisnoodopvanglocatie. Deze week volgt ook een inloopspreekuur waar omwonenden terecht kunnen met vragen.

 

 

Tags

asielzoekers zaltbommel,sporthal de ring

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie