bird
vrijdag 26 april | 11.15 uur

Basisschoolkinderen openen rondweg Nieuwaal

28-05-2021 11:00
uur
Rondweg 4-2
• De kinderen zaaien bij-vriendelijke bloemenmengsels bij de entree van de weg. (Foto: Hans Verbeek)

NIEUWAAL – Leerlingen van basisschool De Regenboog hebben woensdag samen met wethouder Gijs van Leeuwen de rondweg officieel geopend.

Daarbij zaaiden ze een bij-vriendelijk bloemenmengsel langs de entree van rondweg ‘De Lange Morgen’.

Vrachtverkeer
De rondweg is aangelegd vanwege de vele vrachtwagens die door het dorp reden. “Het omleiden van het vrachtverkeer is inmiddels gelukt, maar het is nog niet helemaal af”, aldus de wethouder, die tevens lid is van het Algemeen en Dagelijks bestuur van het Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB). “We moeten het nog wat mooier maken, en daarbij gaan jullie helpen.”

Zaadbommetjes
De kinderen gooiden zaadbommetjes (bestaande uit een zadenmengsel van biologische wilde bloemen, aarde en klei) in de openbare groenstrook op de hoek Hogeweg – Jacob Ekelmanstraat en de rondweg. Tussen april en oktober komen de verschillende soorten bloemen op.

Weilanden
‘De Lange Morgen’ loopt vanaf de kruising van de Jacob Ekelmansstraat naar de Hogeweg, door de weilanden richting de Beemstraat. Aan de oostkant van de weg ligt een grondwal met een landschappelijke inpassing van bomen en struiken. Er is er door het PHTB en de gemeente Zaltbommel nauw overlegd met de dorpsraad Nieuwaal over de invulling van dit groen.

Kassen
Nieuwaal is omsloten door kassen en een deel van het tuinbouwvrachtverkeer reed jarenlang dagelijks door de kern van het dorp. De nieuwe rondweg ten westen van de dorpskern maakt daar een einde aan.
Samen met de gemeente Zaltbommel en lokale ondernemers heeft het PHTB zich jarenlang ingespannen om de benodigde gronden voor de rondweg te kunnen verwerven.

Tags

rondweg nieuwaal,de regenboog

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie