bird
woensdag 15 mei | 06.14 uur

Kerstspektakel ‘Onder de Toren’ luidt kerstmaand muzikaal in

23-11-2023 16:38
uur
Door: Britta Alink
231123_OnderdeToren
'Kerst onder de Toren' begint op 10 december, net als vorig jaar, al in de foyer. Foto: aangeleverd

ZALTBOMMEL – Terwijl Sinterklaas nog maar net is aankomen in het land, is Harmonie De Karel samen met een groep projectmuzikanten al helemaal in kerstsferen. De tweede editie van ‘Kerst onder de Toren’ staat gepland op zondagmiddag 10 december in De Poorterij.

Vorig jaar werd het evenement voor het eerst gehouden en dat werd een groot succes. De bezoekers kwamen in de foyer van het theater al helemaal in kerstsfeer en werden vervolgens in de zaal getrakteerd op veel kerstmuziek van pop tot traditioneel, hier en daar wat humor, een mooi verhaal en nog veel meer. “Deze middag is de start van de kerstperiode in Zaltbommel”, zeggen Arno en Karin Slosser, die samen met Harrie Kessel en Petra Teunissen de kar trekken van dit grootse project.

Repeteren
Het idee voor ‘Kerst onder de Toren’ ontstond al tijdens de coronapandemie. “We hadden toen een galavoorstelling georganiseerd in het Cambium”, vertelt Karin. “Onder andere samen met popkoor Zinder, dat vanwege de coronaregels moest afhaken. Repeteren was ook voor ons heel lastig omdat we te maken hadden met de 1,5 meterregel. En op de dag van de voorstelling, op 19 december, ging een nieuwe lockdown in om vijf uur ’s middags. We hebben toen een uitvoering in afgeslankte vorm gedaan.”

Met die voorstelling was de basis voor ‘Kerst onder de Toren’ gelegd en vorig jaar kon het dan écht uitgevoerd worden. In de theaterzaal van De Poorterij, waarmee een grote wens van de organisatoren uitkwam.

Ontmoeting
De repetities zijn half oktober gestart en ook nu werken weer veel Bommelaren mee. Zoals Loopend Tuygh, Balletschool Paulette Willemse en Koorschool Senta, maar ook presentator Dries Hoetelmans, zangeres Anneke Knuvers, muzikant Piet Krens en Johan Cahuzak, die een stand-up comedyshow zal verzorgen. De regie is in handen van Sander van Suijdam en Ralph Freeman. Het orkest staat onder de vertrouwde leiding van Alphons van Stenis.

“In de pauze en na afloop speelt de Binnenband Buitenband”, vertelt Arno. “Op die manier hopen we dat het publiek nog even gezellig blijft napraten. We stellen ‘ontmoeting’ centraal op deze middag. Het wordt echt een middag van Bommel voor Bommel, al zijn natuurlijk ook mensen van buiten Zaltbommel van harte welkom.”
Op de achtergrond van het toneel zijn tijdens de verschillende optredens voortdurend foto's te zien van Zaltbommel in winterse sferen. Mensen die nog een mooie foto hebben, kunnen deze insturen naar: projectorkestzaltbommel@hotmail.com

Tags

Kerst onder de Toren,De Poorterij,harmonie De Karel

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie