bird
woensdag 29 november | 12.57 uur

Eerste 'Nacht van het Mishandelde Kind' in De Poorterij

17-11-2023 10:12
uur
Door: Britta Alink
171123_MishandeldeKind
Onder meer Fieke Opdam en Karin Bloemen zijn erbij. Foto: Jaap Reedijk

ZALTBOMMEL - In De Poorterij in Zaltbommel wordt maandag 20 november de eerste 'Nacht van het Mishandelde Kind' gehouden. Deze avond is de opening van de nationale Week tegen de Kindermishandeling.

Het thema van deze editie is ‘Deel je zorgen. Je staat er niet alleen voor’. Elke nacht ligt er ergens ter wereld een kind in een onveilig bed. De eerste 'Nacht van het Mishandelde Kind' is georganiseerd door Team Kim, een organisatie die probeert deze kinderen een gezicht te geven door het gesprek rond kindermishandeling te stimuleren. 

Onzekerheid
De informatieve en muzikale avond in De Poorterij gaat over de kracht van taal, over opvoeden na een onveilige jeugd en de voorwaarden voor een veilig gesprek. Onder andere cabaretier Karin Bloemen, die zelf als kind misbruikt is en daar een boek over schreef, is aanwezig. Ook directeur en oprichter Fieke Opdam van Team Kim is aanwezig. Cabaretier Luuk Weggemans verleent eveneens muzikale en theatrale medewerking aan deze avond die het thema 'Spreken is Goud' heeft.

Ook Annemarie Geerts is maandag 20 november bij de avond aanwezig. Zij is beter bekend als @demammavan. Annemarie is moeder van acht kinderen en schreef het boek 'Komt goed' over ouderschap. In het boek schrijft ze over de struikelblokken slaapgebrek, dwarse (peuter)pubers en volle agenda's, maar ook over onzekerheid, schuldgevoelens en mogelijke ballast uit je eigen jeugd. Eerder op de dag is ze van 15:30 tot 17:00 uur in de bibliotheek in Zaltbommel aanwezig voor een praatje, om een boek te laten signeren of voor het maken van een foto. Aanmelden is niet nodig.

Team Kim
Team Kim is opgericht met één doel: de strijd tegen kindermishandeling aangaan. Kennis en ervaring worden ingezet voor effectieve preventie, vroegtijdige signalering en het doorbreken van het taboe rondom dit gevoelige onderwerp.

De 'Nacht van het Mishandelde Kind' is gratis toegankelijk en begint om 20.00 uur. Via info@teamkim.nl kun je laten weten of je aanwezig bent en met hoeveel mensen je komt.
Na het programma in de theaterzaal is er in de foyer mogelijkheid om na te praten en te netwerken.

Tags

Nacht van het Mishandelde Kind