bird
woensdag 15 mei | 05.12 uur

Bekende solisten zingen samen met KZM-Belcanto in Zaltbommel

24-11-2023 12:50
uur
241123_KZM-Belcanto-LR
Tenor Erik Bomers in een eerder concert van KZM-Belcanto. Foto: Michiel Nijstad Fotolux.nl

ZALTBOMMEL - Vier solisten (tenor Eric Bomers, sopraan Heleen Bongenaars, bas Martijn Sanders en alt Marion van den Akker) zingen op zaterdag 25 november om 20:00 uur in de Martinuskerk.

De bekende organist Aart Bergwerff op het harmonium en de pianist Lineke Lever op de vleugel zorgen voor de begeleiding. De 'Petite Messe Solennelle' van Rossini wordt gebracht. Een werk waarin ingetogen passages en grote emoties elkaar afwisselen. Al meer dan 135 jaar brengt het Koninklijk Zaltbommels Mannenkoor - Belcanto, gemengd koor (KZM-Belcanto) één of twee maar per jaar een groot werk voor koor, solisten en orkest. De begeleiding is deze keer niet door een orkest maar door een bespeler van een harmonium en een pianist, passend bij de stille overpeinzingen van de Petite Messe.

Dirigent Marilou Krouwel bracht met een ander koor al eerder samen met Bergwerff en pianist Lineke Lever de Petite Messe van Rossini, waarin ingetogen passages en grote emoties elkaar afwisselen. Kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar bij Read Shop in Kerkdriel, Toast & Tosti in Zaltbommel en op www.kzm-belcanto.nl

Tags

KZM-Belcanto

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie