bird
maandag 27 juni | 20.32 uur

Stef Dingemans (SP Zaltbommel)

07-03-2022 10:22
uur
Door: Britta Alink
06-spstefdingemans-1
• Stef Dingemans.

Hieronder zie je de volledige vragenlijst en antwoorden waarvan in de krant van woensdag 9 maart 2022 een korte samenvatting staat:

Partij: SP
Naam: Stef Dingemans
Leeftijd: 30
Woonplaats: Zaltbommel
Geboren in: Waalwijk
Opgegroeid in: Kaatsheuvel
Getrouwd/samenlevend met: Els Blaauw
Huisdieren: Kat: Pippa

Favoriete plek in de gemeente:
Nivo Sparta, de stadsbrouwerij en de dijk nabij de watertoren

Hoelang actief in de gemeentepolitiek?
Vanuit mijn studententijd zijdelings betrokken geweest bij de gemeentepolitiek, destijds in Utrecht- naar verhuizing naar Zaltbommel is dat doorgetrokken naar vandaag de dag. Verschillende rollen in de vorm van het begeleiden van werkgroepen, organiseren van politieke cafés en als fractieondersteuning.

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?
Om waar mogelijk ondersteuning te bieden aan mensen die hier behoefte aan hebben, en om op deze wijze een rechtvaardigere samenleving te ontwikkelen.

Wie is je grote (politieke) voorbeeld?
Pierre Bourdieu, George Orwell

Wat is de belangrijkste reden om op jou en jouw partij te stemmen?
De sociale visie; gebaseerd op gelijkwaardigheid, menselijke waardigheid en solidariteit. 3 kernbegrippen die in iedere beslissing terugkomen en zorgen voor een sterkere sociale en rechtvaardige samenleving.

Als je de komende 4 jaar iets mag en kunt veranderen in de gemeente, wat zou dat dan zeker moeten zijn?
Het herstellen van het vertrouwen in de lokale politiek- als een belangrijk onderdeel van de samenleving die zich inzet voor de mensen. Een gemeente waar je terecht kan bij problemen en die zich actief en zichtbaar inzet voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Heb je nog een ‘nabrander’?
Kijk ook eens op de website van de SP voor bijvoorbeeld onze 10 kernpunten, of volg mij (Stef Dingemans) op instagram voor incidentele SP updates. SP Zaltbommel

Stellingen

De gemeente moet meer zorg dragen voor de opvang van statushouders
De opvang van statushouders in onze gemeente is een belangrijke taak. Niet alleen moeten zij goed wegwijs gemaakt worden in onze samenleving, maar ook moet voorkomen worden dat ze tot armoede en isolement vervallen. Wij geven daarom ruime ondersteuning aan de vrijwilligers die statushouders begeleiden en volgen de nieuwe uitvoerders van het beleid rondom statushouders met grote zorg.

Een fusie met Maasdriel is goed voor onze gemeente
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel vormen al eeuwenlang één regio Bommelerwaard. Inmiddels wordt er ambtelijke en bestuurlijk ook op allerlei manieren samengewerkt. Dat is nodig, want er komen steeds meer complexe dossiers naar de gemeenten toe. Een volgende stap zou de volledige fusie van de twee gemeenten kunnen zijn. De SP pleit ervoor om een dergelijke keuze echter niet over te laten aan de politici, maar aan alle inwoners voor te leggen door middel van een referendum.

Een parkeergarage van drie verdiepingen hoog is noodzakelijk in in plan Bossche Poort de oude binnenstad
Om met de woorden van onze huidige fractieleider Martijn Stoutjesdijk te spreken; de extra laag van de parkeergarage bij de Bossche poort betreft een ‘pukkel op een verder schitterend schilderij’. Het doet niet alleen visueel afbreuk een verder prachtige locatie, juist ook het negeren van de inbreng van de actieve omwonenden doet pijn aan het hart.

Het is goed wonen in de gemeente Zaltbommel omdat:
Het een unieke locatie betreft, gelegen tussen de rivieren en vol met prachtige natuurgebieden en historie. De gemeente Zaltbommel met alle kernen en de stad Zaltbommel biedt een mooie mix van kleinschalige activiteiten en mogelijkheden.

De komende vier jaar is dit voor mijn fractie het belangrijkste onderwerp:
De menselijke maat. ‘De mens voor de regel’, dat is ons uitgangspunt de komende jaren. Om de inwoners van de gemeente weer in contact te brengen met de lokale gemeente, op basis van vertrouwen en aan de hand van een sociale visie. Het uitgangspunt dient ten alle tijden gebaseerd te zijn om gezamenlijke aanpak, verantwoordelijkheid en ondersteuning. Dit is zichtbaar in ons gehele verkiezingsprogramma, van wonen tot aan de energietransitie of werkgelegenheid en recreatie

 

 

Tags

stef dingemans,sp zaltbommel

Laatste nieuws

080322_Verkiezingen-2022-2

Gemeenteraadsverkiezingen 2022

09-03-2022 09:09
uur
04_D66TomvanEngelen-1

Tom van Engelen (D66 Maasdriel)

08-03-2022 14:31
uur
03_VVDKoHooijmans-1

Ko Hooijmans (VVD Maasdriel)

08-03-2022 14:11
uur
Meer nieuws hier..

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie

ikzoekuwhuis-banner336x336px-2
mada-banner336x336px-334x0
metalura-336x336-steelart
vdolw-bommelerwaardgids-336x336
metalura-336x336-balkonbeglazing2
artisan-banner336x336px-v2
manpune-banner336x336pxkopie
metalura-336x336-glazenwanden
arkadya-banner336x336px-2
lsh-banner336x336px-21
fordgerritse-banner336x336px-v2
horssenbv-banner336x336px
p-gsafety-banner336x336px
optisportdekreek-banner336x336px
klaverklinieken-bwg-336x336
movementpodotherapie-banner336x336px
wolplein-banner336x336px