bird
donderdag 18 april | 16.19 uur

Ko Hooijmans (VVD Maasdriel)

08-03-2022 14:11
uur
03_VVDKoHooijmans-1
• Foto: aangeleverd

Hieronder zie je de volledige vragenlijst waarvan in de krant van woensdag 9 maart een korte samenvatting staat.

Partij: VVD Maasdriel
Naam: Ko Hooijmans
Leeftijd: 73 jaar
Woonplaats: Kerkdriel
Geboren: Kerkdriel
Opgegroeid: Kerkdriel
Getrouwd met: Ria Oerlemans

Kinderen: 

Johan, Joanne en Claudette

Huisdieren: Nee

Favoriete plek in de gemeente:

Mijn favoriete plek is de Hoenzadrielsedijk en de Rooijensestraat gezien van de dijk naar twee kanten.

Hoe lang ben je actief in de gemeentepolitiek?

Ik ben in 1982 raadslid geworden in oud-Maarsdriel voor de VVD. In 1987 vanwege het niet doorgaan van de gemeentelijke herindeling opnieuw gekozen, zo ook in 1990 en 1994. In 1994 wethouder geworden namens de grootste partij tot 1999. Na het doorgaan van de herindeling in 1999 werd ik opnieuw wethouder in de nieuwe gemeente Maasdriel. Na 2002 opnieuw raadslid voor VVD geweest net als in 2006. In 2010 opnieuw wethouder geweest tot november 2010 toen ik opgestapt ben.

In 2018 heb ik mij opnieuw verkiesbaar gesteld voor de VVD en gekozen in de gemeenteraad. Nu in 2022 ben ik wederom lijsttrekker van VVD Maasdriel.

Waarom ben je actief in de gemeentepolitiek?

Graag wil ik mijn bijdrage leveren in het besturen van onze mooie gemeente Maasdriel en zo meehelpen aan het maatschappelijk welzijn van onze inwoners en ondernemers.

Wie is je grote (politieke) voorbeeld?

Hans Wiegel, een gedreven, scherp en duidelijk politicus waar ik nog steeds tegen op kijk.

Wat is de belangrijkste reden om op je partij te stemmen?

Onze slogan is; Maasdriel wordt beter. Wij staan voor een open en transparant bestuur met gelijke kansen voor iedereen in Maasdriel. Gelijke monniken, gelijke kappen.

Als je de komende vier jaar iets mag veranderen in de gemeente, wat zou dat dan zeker moeten zijn?

Het bouwen van meer betaalbare woningen en het verkorten van de procedures hiervoor. Het bouwtempo moet omhoog om onze gemeente jong, leefbaar en vitaal te houden.

Nabrander:

Met elkaar Maasdriel beter maken.


STELLINGEN

De gemeente Maasdriel moet meer zorg dragen voor de opvang van statushouders.

 

Maasdriel kent een forse opgave voor huisvesting van internationale werknemers, daar zijn wij volop mee bezig om dat goed te regelen. Daarnaast zijn er te weinig woningen voor starters, doorstromers etc. hier dient prioriteit aan te worden gegeven.

Een fusie met Zaltbommel is goed voor onze gemeente.

Absoluut niet, herindelingen leveren vaak geen meerwaarde op voor een gemeente en ook financieel gezien werkt dit vaak niet goed, zie rapporten hierover. De afstand tussen burgers en bestuur wordt groter bij een herindeling. Wij als VVD Maasdriel staan voor een krachtig en zelfstandig Maasdriel.

De windmolens komen bij Hoenzadriel op een goede locatie in onze gemeente.

 

Het opzadelen van een mooi klein pittoresk dorpje als Hoenzadriel met windmolens van 220 meter hoog is voor ons een doorn in het oog. Deze molens zouden hier nooit geplaatst mogen worden!

De hoeveelheid recreatie en toerisme gaat ten koste van de leefbaarheid in onze gemeente.

 

De gemeente Maasdriel moet zelf de regie houden in de ontwikkeling van recreatie en toerisme. Zeker in relatie tot betrokkenheid en ondersteuning van eigen ondernemers is dit essentieel. Dit geldt ook voor overige ondernemers groepen zoals bijvoorbeeld agrariërs die door de beleidskeuze voor toerisme en recreatie in het gedrang kunnen komen.

Voor de Zuidelijke Ontsluitingsroute (ZOR) moet alles wijken.

 

Wij vinden dat niet zomaar alles moet wijken voor een zuidelijke ontsluitingsroute. Helaas heeft is dit wel een keuze van de huidige coalitie. 139 percelen met “wet voorkeursrecht gemeente” onteigenen voor een verkeerde route vinden wij bijzonder treurig. Een alternatieve route is; Provincialeweg - Drielse Veldweg - Hoenzadrielsedijk, deze heeft veel minder impact op bewoners en ondernemers en geeft meer perspectief voor de toekomst.

Het is goed wonen in de gemeente Maasdriel, omdat:….

 

Het is inderdaad heel goed wonen in Maasdriel en dat willen wij ook graag zo houden. Via onze inbreng - Maasdriel wordt beter - kan en moet het nog veel beter worden. Meer woningen en een gezond en innovatief ondernemer- en verenigingsleven houden onze gemeente jong en veerkrachtig.

De komende vier jaar is dit voor mijn fractie het belangrijkste onderwerp:

Woningbouw, veiligheid en een transparante bestuurscultuur zijn voor mij de belangrijkste speerpunten. Gelijke monniken, gelijke kappen.

 

Tags

Laatste nieuws

Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie