bird
woensdag 07 juni | 21.13 uur

Prominente rol voor 'Den Boet' in Pop-up TT Museum in Assen

17-06-2022 15:34
uur
Door: Martin van Hemert
170622_TTmuseum5LR
De hoek met Den Boet-attributen. Foto's: RTV Drenthe

ASSEN - Liefhebbers van de motorsport kunnen tot en met 25 juni een kijkje gaan nemen in het pop-up TT Museum in het pand van RTV Drenthe in Assen. In dat tijdelijke museum is onder andere voor racelegende Boet van Dulmen uit Ammerzoden een prominente plaats ingeruimd.

De coureur overleed in september vorig jaar op 73-jarige leeftijd. Samen met Wil Hartog en Jack Middelburg behoorde ‘Den Boet’ tot de grote drie van de nationale wegracerij.

De nabestaanden van Van Dulmen hebben op vrijdag 10 juni het museum officieel geopend. In samenwerking met de familie van Van Dulmen is er tijdens de expositie 'nog nooit eerder vertoond materiaal' te zien. Dat materiaal bestaat onder meer uit een paar zeer zeldzame racemotoren. Ook zijn er bijzondere persoonlijke eigendommen uitgestald.

Eerbetoon
De expositie in het museum is volgens de organisatie interessant voor jong en oud, voor échte motorsportliefhebbers en 'voor mensen die gewoon van muziek en een feestje houden'. "Het pop-up TT-museum in Assen zal voor de bezoeker dan ook een feest van herkenning zijn. Blinkende historische motoren, prachtig beeldmateriaal en bijzondere attributen zoals bekers, helmen, motorpakken en versleten banden."

Naast de herdenkingshoek voor Den Boet,  wordt er een eerbetoon aan Valentino Rossi gebracht. Daarbij staat ook zijn bijzondere band met Assen en de TT centraal. 

(Tekst loopt door onder de foto's)


Een ander thema speelt zich letterlijk af in het donker. In het tijdelijke museum kan de beroemde en beruchte Nacht van Assen opnieuw worden beleefd; inclusief nostalgische feestverlichting, beelden van de kermis en bijzondere muziekoptredens. Maar er is ook aandacht voor bijvoorbeeld de rellen.

Verkeersdrukte
Het pand van RTV Drenthe is twee weken lang omgetoverd tot museum, de toegang is gratis. Het museum is iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00 uur en is rolstoel-toegankelijk. Wie met de trein reist doet er goed aan om de route via de reisplanner van NS te plannen. Ook met de bus en met de auto is het pop-up TT Museum te bereiken, maar parkeren direct bij het TT-Museum is niet mogelijk. Daarnaast is het raadzaam om rekening te houden met mogelijke verkeersdrukte, vanwege de 91e editie van de TT. Die race wordt namelijk van vrijdag 24 tot en met zondag 26 juni op het circuit in Assen verreden.

www.rtvdrenthe.nl/tt/museum

Tags

TT Museum,Boet van Dulmen