bird
maandag 11 december | 14.09 uur

Negen medailles voor Hamarithi-turnsters in Breda

01-11-2023 09:39
uur
301023_Turntotaalbredacup
Diverse Hamarithi-turnsters gooiden afgelopen weekend hoge ogen. Foto's: aangeleverd

 

BREDA/AALST - De turnsters van Hamarithi zijn het nieuwe seizoen goed begonnen. Ze turnden afgelopen zaterdag tijdens de Turn Totaal Breda Cup (TTBC) namelijk negen medailles bij elkaar. 

De TTBC was de eerste wedstrijd van het seizoen voor divisie 1 tot en met 4. In de eerste ronde won bij de instappers Nine van Aalst zilver op sprong en brons op vloer. In de tweede ronde mochten met Kyra Verhoeven en Veerle Merks twee debutanten aantreden. Beide turnden in niveau 4, Veerle bij de pupillen 1 en Kyra bij pupillen 3. Kyra won het zilver op vloer, Veerle het brons en dat herhaalde ze op brug.

Niveau hoger
In de derde ronde mochten de pupillen 2 niveau 4 aantreden. Femke van den Berg won het goud op brug en zilver op sprong. Ninthe van Driel en Romy Mans turnen eigenlijk in niveau 5, maar turnden toch in dit toernooi al een niveau hoger mee. Romy gooide hoge ogen op het onderdeel vloer en werd vierde, Ninthe turnde een mooie balkoefening die goed was voor plek vijf.

In de avond waren de jeugdturnsters Evy van Hemert en Fenne Duijzer aan de beurt. Fenne zat helemaal in de wedstrijd en won het goud op sprong en balk en brons op vloer. Evy turnde ook goed mee, maar de concurrentie was te sterk.

Selectie

Eerder in de week maakte de selectie van Hamarithi de teams bekend waarin zij gaan turnen. Een aantal turnsters zullen in mix-teams samen met GTV Ammerzoden en GTV Argos Zaltbommel turnen onder de naam Samen Turnen Bommelerwaard.

Ook turnen er een aantal teams onder S.v. Hamarithi. De teamleden zullen hun wedstrijden gaan turnen in Breda, Culemborg, Amersfoort en Amsterdam.

(Tekst loopt door onder de teamfoto)
Wie graag wil turnen of een keer wil proefdraaien is welkom bij Hamarithi. De turnvereniging is nog op zoek naar meisjes vanaf 2017 voor in de selectie. Contact opnemen kan via: www.hamarithi.nl of de social media-kanalen. 

Tags

Turn Totaal Breda Cup,Hamarithi