bird
donderdag 13 juni | 18.50 uur

Roparun voert op Tweede Pinksterdag door Bommelerwaard

07-05-2024 11:35
uur
070524-roparun.3024x1842x1
Team Brandwijk Bommelerwaard Runners in actie tijdens een eerdere editie. Foto: Gerard Bambacht

BOMMELERWAARD - Voor het eerst sinds de Brandwijk Bommelerwaard Runners meedoen aan de Roparun, komen de deelnemers van deze monster-estafetteloop ook door de Bommelerwaard. In de vroege ochtend van Tweede Pinksterdag, tussen 5:00 en 9:00 uur lopen de teams onder andere door de Waterstraat in Zaltbommel.

Roparun is een estafetteloop voor het goede doel. De opbrengst gaat naar projecten, die het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, veraangenamen. Tijdens de eerste editie liepen dertien teams vanuit Parijs naar Rotterdam samen 45.000 euro bij elkaar. Inmiddels is er ook een start in Duitsland en doen honderden teams mee aan de Roparun, die finisht in Rotterdam. Vorig jaar was de opbrengst 3,8 miljoen euro.

Enthousiast
"Het is fantastisch dat de Roparun na al die jaren nu eindelijk eens door onze eigen Bommelerwaaard komt", zegt Gerard Bambacht van de Brandwijk Bommelerwaard Runners. Zijn team doet al sinds 2000 mee aan het evenement. Dankzij Roparun kon het team een bijdrage schenken aan Hospice De Samaritaan.

Tijdens de opening van de hospice hebben de Bommelerwaard Runners hun plan om door de Bommelerwaard te komen geopperd bij de directie van de Stichting Roparun. "We zijn meteen met een enthousiast comité aan de slag gegaan om van de doorkomst een mooi feestje te maken."

Silent Disco
De deelnemers komen bij Hedel de Bommelerwaard binnen. Tussen 5:00 en 9:00 uur komen ze via de Boschstraat de binnenstad in. De horeca in de Waterstraat gaat speciaal voor deze gelegenheid open, zodat publiek zich niet hoeft te vervelen in afwachting van de renners. DJ Daffie verzorgt een Silent Disco. Na de Waterstraat vervolgen de estafettelopers hun weg richting de Gamerschedijk.

Ter hoogte van de hospice staan alle renners heel even stil en kunnen ze een hartje met een naam erop of een boodschap ophangen in een gedenkboom. Daarna gaan ze richting finish in Rotterdam.

www.bommelerwaard-runners.nl

Tags

Roparun,Brandwijk Bommelerwaard Runners