bird
maandag 25 september | 08.40 uur

Knappe finaleplaats voor darter Gian van Veen uit Poederoijen

08-11-2022 16:27
uur
Door: Martin van Hemert
081122_GianvanVeenvsPrice
Foto: screenshot Youtube-video PDC

POEDEROIJEN/BARNSLEY - Darter Gian van Veen uit Poederoijen heeft vrijdag een topprestatie geleverd tijdens een ProTour-toernooi.

In een deelnemersveld met allerlei grote namen zoals Gary Anderson, Raymond van Barneveld en Rob Cross wist hij de finale te bereiken, waarin hij het uiteindelijk moest afleggen tegen Gerwyn Price, de wereldkampioen van 2021.

Nummer één van de wereld
Van Veen had via zeges op Bradley Brooks, Brendan Dolan, Richie Burnett, Alan Soutar, William O'Connor en Dave Chisnall zijn finaleplaats veiliggesteld. Price, bijgenaamd 'The Iceman', was in de eindstrijd uiteindelijk met 8-4 te sterk; absoluut geen schande gezien het feit dat de Welshman Price momenteel de nummer één van de wereld is. De hele finale is te vinden op het Youtube-kanaal van de Professional Darts Corporation (PDC).

Een dag later moest Van Veen zich bij de laatste 32 neerleggen bij een nederlaag tegen James Wade. De 20-jarige inwoner van Poederoijen beleeft een memorabel seizoen. Zo maakte hij in maart nog zijn televisiedebuut in een wedstrijd tegen Vincent van der Voort

Tags

Gian van Veen,Gerwyn Price,Poederoijen,darts