bird
zondag 16 juni | 07.19 uur

Ker-Rolls nemen twee top-tien-klasseringen op EK mee naar huis

19-05-2023 09:57
uur
Door: Martin van Hemert
170523_Kerrolls
De Ker-Rolls die in Portugal in actie kwamen. Foto: aangeleverd

PAREDES/KERKDRIEL - Het was lang de vraag of RC Ker-Rolls naar het EK Show konden afreizen, maar dankzij diverse donaties reisde de Kerkdrielse kunstrolschaatsclub in mei tóch af naar het EK in Portugal. Het resulteerde in twee top-tien-klasseringen.

Begin mei vertrok de showgroep samen met hun trainsters en begeleiders naar het Portugese Paredes. Met maar liefst vier groepen mochten de Ker-Rolls daar deelnemen; het senior-kwartet, de junior-groep, de kleine groep en de grote groep. In de weken in aanloop naar het EK werd nog hard getraind om de puntjes op de 'i' te zetten en dat was te zien.

Ondanks de aanwezigheid van toplanden zoals Italië, Spanje en Portugal wisten de Ker-Rolls zich goed staande te houden. Het seniorkwartet ('America) werd tiende en de kleine groep ('A game of shadows') behaalde zelfs een negende plaats. De grote groep eindigde met 'Manzoor-e-Khuda' als elfde en de junior groep ('King of the rumbabeat') werd twaalfde.

Goud
De Ker-Rolls hadden hun plaatsing voor het EK Show overigens te danken aan de uitzonderlijke prestatie op het NK Show in januari. Alle zes de deelnemende teams grepen daar namelijk de Nederlandse titel.

"Het was de eerste keer in de hele geschiedenis van het NK dat één vereniging goud haalt in alle categorieën waarin het deelneemt", aldus show-trainster Sonja Pompen.

Gehuldigd
Om die unieke prestatie te vieren werden de teams van de kunstrolschaatsclub uit Kerkdriel in maart gehuldigd op het gemeentehuis in Kerkdriel. Daar liet de organisatie doorschemeren dat deelname aan het EK Show nog op losse schroeven stond vanwege de hoge kosten.
Dankzij een 'genereuze bijdrage' van het Sociaal Cultureel Fonds en andere donaties kon het avontuur alsnog doorgaan.

Tags

Ker-Rolls,kunstrolschaatsvereniging,EK Show