03-10-2023 14:17
uur
031023_MHC-Spijkenisse-GvT-LR
Een speler van MHC Bommelerwaard (in rood-blauw tenue) in actie in het duel met Spijkenisse. Foto: Gijs van Tuijl

ZALTBOMMEL - Het Heren 1-team van Mixed Hockey Club Bommelerwaard - kortweg MHC Bommelerwaard - heeft afgelopen zondag de eerste punten van het seizoen binnengehaald. Daarin slaagden de hockeymannen uit Zaltbommel na een spannende wedstrijd tegen Spijkenisse waarin het uiteindelijk 5-3 werd.

MHC Bommelerwaard kende dit seizoen een valse start. De eerste drie wedstrijden zat het niet bepaald mee en ook zondag waren de voortekenen niet dat er gewonnen zou worden; na het fluitsignaal scoorde Spijkenisse namelijk al binnen drie minuten de 0-1.

Straf
In het tweede kwart was het Spijkenisse dat een tweede goal maakte, waarna MHC Bommelerwaard via een fraaie veldgoal de aansluitingstreffer aantekende 1-2. Na de 1-3 rechtte de thuisclub de rug en werd de druk nog verder opgevoerd. Een mooie aanval over de rechterkant werd in de cirkel onreglementair afgestopt en dat resulteerde in een strafbal, die werd benut en dat leverde de 2-3 op.

De eerste helft eindigden de hockeymannen uit Zaltbommel met tien man omdat een stevige ingreep door één van de verdedigers resulteerde in een gele kaart, oftewel; voor straf tien minuten van het veld af. Nadat de thuisploeg de gelijkmaker had gemaakt, werd de sfeer op het veld er niet beter op, maar dankzij twee velddoelpunten werd de eindstand 5-3 in het voordeel van MHC Bommelerwaard.

Vrijdag 6 oktober speelt Heren 1 de tweede ronde van de Silvercup. In het bekertoernooi van het hockey staat de wedstrijd tegen Culemborg op het programma.