bird
woensdag 31 mei | 12.16 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 46

16-11-2022 09:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Bouwvergunning
Bouwvergunning vanaf nu binnen 5 werkdagen mogelijk

Bouwvergunning vanaf nu binnen 5 werkdagen mogelijk

Vanaf nu kunt u in onze gemeente een flitsvergunning aanvragen. Dit kan bijvoorbeeld voor vergunningen voor een dakkapel, erfafscheiding, reclame-uiting, kozijn- en gevelwijziging of serre. Normaal duurde de afhandeling van zo’n vergunningaanvraag 6 tot 8 weken. Een flitsvergunning wordt in vijf werkdagen verleend, mits deze voldoet aan de eisen.

Waaraan moet uw aanvraag voldoen?

  • De aanvraag moet volledig zijn, alle gegevens en bijlagen moeten aanwezig zijn.
  • De bouwwerkzaamheden passen binnen het bestemmingsplan.
  • Welstand beoordeelt het plan positief.
  • Het plan gaat niet over een monument.
  • Het plan gaat niet over een locatie in een beschermd stads- of dorpsgezicht.
  • Bij het digitaal aanvragen moet duidelijk aangegeven worden dat het om een flitsvergunning gaat.

Hoe vraagt u een flitsvergunning aan?
U vraagt een flitsvergunning op dezelfde manier aan als een gewone bouwvergunning. Dus via www.omgevingsloket.nl. Vermeld wel duidelijk bij de projectomschrijving dat het om een flitsvergunning gaat.

Meer informatie
Heeft u vragen over de flitsvergunning? Neem dan contact op met de afdeling vergunningverlening van Omgevingsdienst Rivierenland via het algemene telefoonnummer 0344 – 579 314.

 


 

Komt u naar het concert Namenmonument in Klank?

In 2020 vierden en herdachten wij 75 jaar vrijheid. Vanwege corona konden toen een aantal activiteiten helaas niet doorgaan, waaronder het concert ‘Namenmonument in Klank’. Dit bijzondere concert geven we daarom alsnog, namelijk op 30 november om 19.30 uur in de Katholieke Kerk, Oliestraat 26 in Zaltbommel. Het concert duurt ongeveer 60 minuten.

 

Concert
Het jeugdkoor van Koorschool Senta en het Projectkoor Rivierenland voeren het concert uit. Carl van Kuyck begeleidt op piano, Marta Lopez Vega op viool en Sylvia van der Vinne is artistiek leider. Tijdens het concert worden alle namen genoemd van de slachtoffers die op de namenmonumenten staan bij de Algemene begraafplaats aan de Bossche Poort. Op deze avond worden beiden monumenten ook subtiel verlicht met 106 waxinelichtjes. De lichtjes branden van 18.00 tot 22.30 uur.

Wilt u komen?
We hebben nog een aantal plekken vrij voor dit bijzondere concert. Wilt u (gratis) komen? Stuur dan een e-mail met uw naam en de namen van de mensen die u meeneemt naar: namenmonumentinklank@zaltbommel.nl


 

 

Uw rijbewijs verlengen vanuit huis

Weet u al dat u vanuit huis online uw rijbewijs kunt verlengen? Dit kan via de website van de RDW. Het rijbewijs is vervolgens na twee werkdagen op te halen bij het gemeentekantoor.

Let op: dit is alleen mogelijk als u uw rijbewijs verlengd of bij uitbreiding van de categorieën. Als er voor het eerst een rijbewijs wordt aangevraagd, moet u nog wel naar het gemeentekantoor.

Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het maken van een foto. Dit kunt u doen bij een door de RDW erkende fotograaf of bij de fotocabine op ons gemeentekantoor.
De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen bij het gemeentekantoor.

Fotocabine gemeentekantoor
Laat u een digitale pasfoto maken in de fotocabine op het gemeentekantoor? De pasfoto’s voor het aanvragen van een rijbewijs gaan van €7,- naar €10,- euro. U ontvangt naast de digitale pasfoto dan ook een set van 5 pasfoto’s. De pasfoto’s voor reguliere rijbewijsaanvragen en andere documenten in de fotocabine blijven de prijs van €7,- euro behouden.


 

 

Vuurwerkoverlast? Meld het!

Het eind van het jaar komt in zicht. En daarmee helaas ook het vroegtijdig afsteken van vuurwerk. Ervaart u al vuurwerkoverlast? Meld het dan!

Hoe meld ik vuurwerkoverlast?
Ga naar www.zaltbommel.nl. Kies hier voor de knop ‘melding doen’ en klik daarna op de knop ‘direct melden’. Vink ‘Overlast en kleine ergernissen’ aan en dan ‘Vuurwerk’. Vul vervolgens de gevraagde gegevens in.
Heeft u geen internet? Bel dan (tijdens kantooruren) met ons via 14 0418.

Wat gebeurt er met mijn melding?
Onze handhavers gaan, binnen hun werktijden, zo snel mogelijk op de meldingen af. Ook houden zij de locatie de dagen erna extra in de gaten. De handhavers zijn niet altijd in uniform en in een dienstauto. Het is dus voor u niet altijd zichtbaar of uw melding wordt opgevolgd. Vanaf 1 december lopen de handhavers extra rond, ook in de avonduren.

Spoedsituatie of verdenking opslag illegaal vuurwerk?
Bij spoed en gevaarlijke situaties belt u naar 112. Bij verdenking illegale opslag vuurwerk belt u de politie op 0900 – 88 44. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan naar Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Of doe een melding via  www.meldmisdaadanoniem.nl.


 

 

Vaccinatie zonder afspraak in Zaltbommel

Iedereen van 12 jaar en ouder kan een herhaalprik tegen corona halen. Eerst kon dit alleen op afspraak. Vanaf nu kan dit ook zonder afspraak. De GGD Gelderland-Zuid vaccineert vanuit het Van der Valk Hotel in Zaltbommel.

Zonder afspraak
Op www.prikkenzonderafspraak.nl staat waar en wanneer u een vaccinatie zonder afspraak kunt halen. U kunt dan gewoon binnenlopen. Neem wel een legitimatiebewijs en een mondkapje mee. 

Kijk voor meer informatie over de herhaalprik op www.ggdgelderlandzuid.nl/coronavirus.


 

Bekijk de PDF uit de krant 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie