bird
vrijdag 03 mei | 20.03 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 17 2024

24-04-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
Koningsdag-4

Veilig Feesten: Tips voor een zorgeloze tijd

Het voorjaar staat weer voor de deur. Dat betekent dat het weer tijd is voor een straatfeest, de buurtbarbecue, diverse festivals en andere evenementen.

Gezellig met buren, vrienden of familie genieten van al het lekkers van de barbecue. Of met uw vrienden naar een festival. Genieten! Toch is het verstandig om van te voren na te denken over uw veiligheid en van de mensen om u heen. Want er kunnen situaties ontstaan die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn. Denk aan een brand, noodweer of paniek in de menigte. Wat kunt u zelf doen?

Denk vooruit en bereid u voor
Tijdens grote evenementen zijn er veel mensen tegelijk op een kleinere oppervlakte. Ga goed voorbereid op pad door van te voren informatie op te zoeken over het evenement. Bijvoorbeeld via hun website of social media. Zo bent u op de hoogte van het laatste nieuws en weet u wat u kunt verwachten. En check vooraf de weersvoorspelling, zodat u zich ook daarop kunt voorbereiden. Kijk altijd waar de nooduitgangen zijn, let op de bewegwijzering en EHBO-posten. Bent u met meerdere mensen? Spreek dan een ontmoetingsplek af voor het geval u elkaar kwijt raakt.

Wat doet u als er paniek ontstaat?
Er kan iets gebeuren, waardoor u snel het terrein moet verlaten. Zo’n situatie kan zorgen voor paniek en daardoor kan het zijn dat de ontruiming van het terrein nog langer duurt. Of zelfs dat mensen onder de voet worden gelopen en daardoor gewond raken. Wat moet u doen in zo’n situatie?

  • Blijf rustig.
  • Volg aanwijzingen van de organisatie en hulpdiensten op.
  • Loop met de mensenstroom mee.
  • Bel 112 als er gewonden zijn en er nog geen hulpdiensten zijn.
  • Help elkaar, als dat kan. Til kleine kinderen op en help mensen die slecht ter been zijn.

Wij wensen u veel plezier en feest veilig met bovenstaande tips.


 

Energietoeslag aanvragen mogelijk tot 1 juni 2024

Mensen met een lager inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag aanvragen. Met dit geld kunnen zij een deel van de energiekosten betalen. De eenmalige Energietoeslag 2023 kan tot en met 31 mei 2024 aangevraagd worden. Gemeente Maasdriel voert de energietoeslag uit voor ons. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op www.zaltbommel.nl/energietoeslag.


 

Aanwijzing lokale omroep voor Bommelerwaard

Het Commissariaat voor de Media heeft besloten om Stichting BWG TV voor vijf jaar aan te wijzen als lokale publieke media-instelling. Vanaf 4 april 2024 verzorgen zij de publieke mediadiensten in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. De periode van vijf jaar eindigt op 3 april 2029.


 

College bezoekt Mainfreight

Dinsdag 16 april bezocht het college van B&W Mainfreight, een bedrijf dat wereldwijd actief is in logistieke dienstverlening. Mainfreight, opgericht in 1978 in Nieuw-Zeeland, is uitgegroeid tot een belangrijke speler met vestigingen in Australië, Azië en de VS. In 2018 vestigde het bedrijf zich in Zaltbommel.

Tijdens het bezoek kwam onder andere naar voren hoe Mainfreight duurzame en sociale bijdragen levert aan onze samenleving. Naast een persmachine voor papierafval en zonnepanelen op het dak, hebben ze insectenhotels en tuintjes op het terrein. Hiermee maken ze zelf honing. Ook werkt Mainfreight samen met Werkzaak Rivierenland om kansen te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Wilt u ook dat het college van B&W bij uw onderneming of organisatie op bezoek komt? Neem dan contact op met: ondernemersteam@bommelerwaard.nl.


 

Ontdek KernKrachtigBommel

Heeft u al eens een kijkje genomen op de website www.kernkrachtigbommel.nl? Dit is een website voor en door inwoners, verenigingen, (maatschappelijke) organisaties en onze gemeente. Met welk doel? Elkaar dichter bij elkaar brengen. Op KernKrachtigBommel vindt u een actueel overzicht van lokale activiteiten, initiatieven en hulpvragen. Zoekt u specifieke informatie over uw eigen dorp of wijk? Verschillende dorps- en wijkraden hebben een eigen pagina. Of u nu wilt weten wat er speelt in uw buurt of zelf een activiteit wilt promoten, op KernKrachtigBommel is er ruimte voor iedereen. Neem een kijkje en blijf op de hoogte van wat er gebeurt in uw omgeving!


 

Raadsnieuws

In het vragenhalfuur zijn vragen gesteld over het voorgesprek bij psychische problemen, bebording laadpalen, verbouwing woning Waterstraat 44, tarieven zorgaanbieders en de voortgang Cultuurfestival Bommelerwaard.

Besluitvorming/stemming
De gemeenteraad nam de volgende raadsvoorstellen unaniem aan:

  • Bestemmingsplan Gameren, Hendrikstraat achter 21
  • Financiële bijdrage NV De Poorterij

Daarnaast nam de gemeenteraad afscheid van Willemien van Gog-van Genderen. Zij was sinds 2022 fractievoorzitter van de VVD en stopt als raadslid. Isabel Plessius volgt haar op als fractievoorzitter.

Meer informatie
Bekijk de raadsvergadering via www.zaltbommel.raadsinformatie.nl. Hier kunt u ook de volledige agendastukken bekijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie