bird
woensdag 31 mei | 11.57 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 43

26-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
nkw2022facebookklimaatweek1200x627-1010 1224

Kom ook en doe inspiratie op tijdens de Nationale Klimaatweek

Van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november is het de Nationale Klimaatweek. In Zaltbommel organiseren we met verschillende organisaties die hele week leuke en inspirerende activiteiten in het teken van duurzaamheid. In aanloop naar de Nationale Klimaatweek lichten we iedere week een aantal van de activiteiten voor u uit: deze week de officiële opening en de ondernemersdag Duurzaamheid & Innovatie in Het Groene Huis.

De officiële opening
Komt u tijdens de Nationale Klimaatweek ook naar de officiële opening op maandag 31 oktober? Tijdens deze aftrap ontvangt klimaatburgemeester Elze Frie haar duurzame ambtsketen. Samen met burgemeester Van Maaren en wethouder Posthouwer openen we op feestelijke wijze de Nationale Klimaatweek met elkaar. De opening start om 16.00 uur en vindt plaats in het stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Meld u aan door te mailen naar duurzaamheid@zaltbommel.nl. Hopelijk zien wij u dan!

Ondernemersdag Duurzaamheid & Innovatie in Het Groene Huis
Tijdens de Landelijke Klimaatweek organiseert Het Groene Huis op donderdag 3 november van  11.00 tot 17.00 uur de ondernemersdag Duurzaamheid & Innovatie. Deze dag brengt u kennis, inspiratie en nuttige contacten. Acht starters -deelnemers aan Innovatieversneller Rivierenland- presenteren zich op video en live. Van een slimme afvalscheider tot duurzame binnenvaart, een lokaal decentraal energienetwerk en een duurzame en inclusieve textiel- en fietswerkplaats. Een programma voor alle ondernemers, professionals en overheden met een ‘groen hart’ die willen aansluiten bij de groeiende duurzame community in Rivierenland. U meldt zich aan via hetgroenehuiszb@gmail.com.

Benieuwd naar het hele programma?
Kijk dan op: www.zaltbommel.nl/nationaleklimaatweek


 

Gratis rijbewijspas ophalen

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 41,60!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op 9 november, vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Nieuwe data voor hulp bij aanvraag energietoeslag

Komt u in aanmerking voor energietoeslag en heeft u deze nog niet aangevraagd? En wilt u hulp of advies bij de aanvraag? Wij helpen u graag. Er zijn hiervoor nieuwe data beschikbaar gekomen. Plan een afspraak via www.zaltbommel.nl. Ga naar de groene knop ‘energietoeslag’ en naar het onderdeel ‘heeft u hulp of advies nodig bij uw aanvraag’. Heeft u geen internet? Maak dan een afspraak via  telefoonnummer 14 0418.

Wat is energietoeslag?
De prijs van elektriciteit en gas is de afgelopen maanden gestegen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen daarom in 2022 eenmalig een bedrag van € 1.300,- (per huishouden) krijgen. Dit heet ‘energietoeslag’. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten betaald worden. Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen deze energietoeslag vanaf 24 mei aanvragen. Meer informatie over de energietoeslag en of u in aanmerking komt vindt u op onze website www.zaltbommel.nl via de groene knop ‘energietoeslag’.


 

Milieustraat gesloten op woensdag 2 november

Door groot onderhoud is de milieustraat in Zaltbommel op 2 november de hele dag gesloten. De naden van de vloer worden vervangen, zodat de vloer vloeistofdicht blijft. De milieustraten in Geldermalsen, Tiel en Culemborg zijn wel open van 07.30 tot 16.30 uur.


 

Organiseert u een evenement volgend jaar? 

Dan horen wij dat graag van u vóór 1 november 2022. We willen voorkomen dat er te veel evenementen georganiseerd worden op hetzelfde moment. Hierdoor kunnen de hulpdiensten mogelijk de veiligheid van de bezoekers niet meer garanderen. Daarom maken wij een overzicht van de geplande evenementen voor volgend jaar. Uw evenement aanmelden? Lees ons nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl of bel ons via 14 0418.


 

Veilig de weg op? Check uw autobanden

Door regen en bladeren kan de weg glad worden. Zorg dat uw autobanden op de juiste spanning zijn. De auto is dan veiliger, verbruikt minder brandstof en de autobanden slijten minder snel. U kunt de bandenspanning gratis en eenvoudig controleren en oppompen bij de Slimme bandenpomp. Deze staat op de parkeerplaats aan de Hogeweg, tegenover Van der Valk in Zaltbommel. Op het scherm van de Slimme bandenpomp wordt stap voor stap uitgelegd wat u moet doen.


 

Raadsnieuws

Begrotingsraad 3 november
Donderdagavond 3 november is de begrotingsraad vanaf 16.00 uur in het Stadhuis aan de Markt in Zaltbommel. Tijdens de begrotingsraad zal de programmabegroting 2023-2026 worden gepubliceerd. Tevens worden voorafgaand aan de bespreking van de programmabegroting ook de algemene beschouwingen gehouden.

U kunt voorafgaand aan de vergadering de agenda met daarop de programmabegroting inzien op www.zaltbommel.notubiz.nl/vergadering/906865. Via deze link kunt u ter zijner tijd ook de vergadering live volgen, of naderhand terugkijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie