bird
woensdag 31 mei | 13.21 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 42

19-10-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
nkw2022facebookklimaatweek1200x627-1010 1224
Nationale Klimaatweek

Kom ook en doe inspiratie op tijdens de Nationale Klimaatweek

Van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november is het de Nationale Klimaatweek. In Zaltbommel organiseren we met verschillende organisaties die hele week leuke en inspirerende activiteiten in het teken van duurzaamheid. In aanloop naar de Nationale Klimaatweek lichten we iedere week een aantal van de activiteiten voor u uit:

Workshop: Pop-up Spulle-atelier
Heeft u zin om creatief bezig te zijn? Op donderdag 3 en vrijdag 4 november zijn jong en oud van 12.00 tot 16.30 uur welkom om met elkaar te werken aan een kunstproject. Het kunstwerk zal gemaakt worden van ‘afval’. Deze activiteit is bij de Spullewaard in Zaltbommel en aanmelden is niet nodig. Tijdens de uitreiking van de cheques aan de winnaars van de Kleine Clubactie en het optreden van de Boemeltjes zal het kunstwerk worden onthuld in de hal van Pand 9. 

Duurzaamheidsmarkt en belevingsdag elektrisch rijden
Kom op zaterdag 5 november naar de duurzaamheidsmarkt in Zaltbommel. Van 10.00 tot 16.00 uur staat de Waterstraat in het teken van het klimaat. Op deze markt treft u onder andere de Avri, de Coöperatie Bommelerwaar, Cirtex, Het Groene Huis en de gemeente. Daarnaast kunnen kinderen een sleutelhanger maken bij Elliz in Company.

Tussen 11.00 en 16.00 uur kunt u ook vrijblijvend (onder begeleiding) proefrijden in een elektrische auto.  Kortom, een mooie kans om erachter te komen of een elektrische (deel)auto wat voor u is. Deze activiteit is geschikt voor iedereen met een rijbewijs. Vanaf 21 oktober kunt u zich aanmelden via www.hetgroenehuis.net. Gewoon langslopen op de dag zelf kan ook, al moet u dan misschien even wachten tot er een auto beschikbaar is.

Benieuwd naar het hele programma?
Kijk dan op: www.zaltbommel.nl/nationaleklimaatweek


 

Meld u aan voor het ondernemersontbijt

Het Ondernemersteam Bommelerwaard (een samenwerking van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel) heeft in november een mooi event op de agenda staan. Bent u een Bommelerwaardse ondernemer? Dan bent u van harte welkom om deel te nemen aan dit event.

Ondernemersontbijt op donderdag 17 november
Zijn een ongekende crisis en een diepe recessie onvermijdelijk? Of zijn er ook kansen en positieve ontwikkelingen? Tijdens het Ondernemersontbijt is econoom en journalist dr. Mathijs Bouman te gast. Hij deelt zijn verrassende kijk op en inzichten in de huidige economie en de nabije toekomst. Het ondernemersontbijt is op donderdag 17 november van 07:00 tot 09:00 uur in Hotel Van der Valk in Zaltbommel.

Aanmelden
Wilt u hierbij aanwezig zijn? Meld u dan aan via de website www.ondernemenindebommelerwaard.nl


 

Sportcomplex De Sportwaard voor iedereen

De Sportwaard in Zaltbommel ontving donderdag 13 oktober het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS) Keurmerk. Dit onafhankelijke keurmerk geeft aan dat een gebouw voor iedereen bereikbaar, toegankelijk en bruikbaar is. In Nederland zijn er slechts een aantal sportcentra die het keurmerk hebben.

Gekeurd door ervaringsdeskundigen
Het keurmerk werd onthuld door wethouder Zondag, Jan van Neck (manager Sportfondsen Zaltbommel) en ervaringsdeskundigen Janny Lagendijk en Liesbeth Sluijter. Lagendijk en Sluijter wonen in Zaltbommel en zijn werkgroepleden van Toegankelijk Zaltbommel. Lagendijks bijdrage was ook namens de centrale cliëntenraad van Prezzent.

Wethouder Zondag: “Toegankelijkheid was vanaf dag één al een belangrijk doel voor het sportcomplex. Janny en Liesbeth hebben enorm bijgedragen aan dit doel met hun ervaringsdeskundigheid en kritische oog. Ik ben ze hier enorm dankbaar voor. Mede door hen hebben we nu een sportcomplex voor iedereen.”


 

Bladkorven voor afgevallen blad

Bladeren op de stoep en straat zorgen vaak voor ongemak. Daarom plaatsten wij in de straten waar veel bomen staan een bladkorf. We rijden met de veegwagen en legen de volle bladkorven. Helpt u om de stoepen schoon te houden?

Bladeren in bladkorven
U kunt helpen door het herfstblad van de bomen die bij u in de straat staan in de korven te doen. De korven zijn bedoeld voor herfstblad van de bomen die in de openbare ruimte staan. Eind november halen we de korven weer weg. Wilt u weten waar de bladkorf in uw buurt staat? Lees het nieuwsbericht op www.zaltbommel.nl.

Bladkorf vol?
Wij legen de korven een keer per week. Is de korf eerder vol? Bel ons dan via telefoonnummer 14 0418 en wij legen de korf binnen 2 dagen.

Geen tuinafval
Tuinafval hoort niet in de korven thuis. Dit brengt u naar de Milieustraat aan de Dwarsweg 26 in Zaltbommel.


 

Vaste standplaatsen beschikbaar

Vanaf 1 januari 2023 zijn er weer verschillende standplaatsen beschikbaar. Wilt u in aanmerking komen voor een van deze standplaatsen? Schrijf u dan hiervoor in tussen 20 oktober en 17 november 2022. De vergunning is maximaal 12 jaar geldig. U kunt zich inschrijven voor meerdere standplaatsen.

Wilt u weten om welke standplaatsen het gaat? Op www.zaltbommel.nl/standplaats vindt u een overzicht van beschikbare plaatsen.

Inschrijven tussen 20 oktober en 17 november
Wilt u zich inschrijven voor een standplaats? Doe dit dan tussen 20 oktober en 17 november. Inschrijvingen die wij ná 17 november ontvangen nemen wij niet in behandeling. 

Meer informatie
Kijk voor meer informatie en het inschrijven van een standplaats op:www.zaltbommel.nl/standplaats.  Vragen? Neem contact op met het team APV. Dit kan via een email naar info@zaltbommel.nl of telefoonnummer 14 0418.


 

Raadnieuws

Raadsvergadering 20 oktober 2022
Donderdagavond 20 oktober is er een raadsvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel.

Agenda
De volgende agendapunten worden besproken:

  1. Definitief ontwerp lokaal energiebedrijf
  2. Gezondheidsnota Zaltbommel
  3. Bestuursrapportage BVEB
  4. Vaststellen omgevingsvisie Bommelerwaard

Meer informatie?
U kunt de verdere agenda inzien op zaltbommel.notubiz.nl/vergadering/906864 Tevens kunt u via deze pagina de vergadering live volgen of achteraf terugkijken.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

 

 

 

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie