bird
woensdag 31 mei | 12.13 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 37

14-09-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
dark-g3b9aa7117_1920
Oud en nieuw

Stimuleringsregeling evenement jaarwisseling

Wilt u graag een evenement in uw dorp of kern organiseren met de jaarwisseling? Dat juichen wij toe. Daarom bieden wij hiervoor een zogenaamde stimuleringsregeling. Dit is een financiële bijdrage voor uw evenement. Let op: doe deze aanvraag vóór 1 oktober.

Over deze aanvraag
Inwoners of verenigingen/stichtingen die met de jaarwisseling een evenement organiseren, kunnen een aanvraag voor een stimuleringsbijdrage doen. Voor het doen van deze aanvraag moet uw evenement aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo mogen de activiteiten waarvoor een bijdrage wordt gevraagd niet georganiseerd worden om winst te maken. Wij stelden deze voorwaarden op om er op toe te kunnen zien dat de stimuleringsgelden daar terecht komen waarvoor deze stimuleringsregeling bedoeld is.

Meer weten?
Wilt u weten wat de voorwaarden zijn? Lees dan het volledige nieuwsbericht op onze website: www.zaltbommel.nl.

Ook iets betekenen voor uw buurt? 
In onze gemeente gebeurt veel. Inwoners organiseren activiteiten. Ze bieden diensten en spullen aan en ze vragen elkaar om hulp. Ook zijn er allerlei voorzieningen waar iedereen gebruik van kan maken. Jammer genoeg weet niet iedereen wat er mogelijk is. Dat willen wij samen met Welzijn Bommelerwaard en de dorps- en wijkplatforms veranderen.


 

Over MijnBuurtje.nl

Om inwoners, verenigingen, organisaties en gemeente dichter bij elkaar te brengen, willen we alles wat onze buurten te bieden hebben, zichtbaar maken via één online community platform met sociale kaart. Dit past goed in het streven naar wijken en buurten waar het fijn wonen is en waar mensen oog en oor voor elkaar hebben. Om dit te bereiken kozen zij gezamenlijk voor de aanpak van mijnbuurtje.nl. In deze aanpak zorgen buurtbewoners zelf, in de rol van buurtverbinder, voor meer verbinding in hun eigen buurt of wijk.

Daarnaast krijgt elke kern de toegang tot het online community platform waar u makkelijk kunt vinden wat er gebeurt en wordt gedeeld in uw buurt. Ook vindt u daar een sociale kaart met verenigingen en alle organisaties die een aanbod hebben op het gebied van zorg en ondersteuning. Zo ontstaat een netwerk waaraan iedereen kan deelnemen.

Informatieavond op 26 september 
Zou u meer met mensen in uw omgeving, dorpskern of wijk willen delen of voelt u dat er veel meer uit uw buurt, dorpskern of gemeente te halen is? We zoeken enthousiaste inwoners die samen met de gemeente en Welzijn Bommelerwaard de schouders onder het digitale community platform willen zetten. Wilt u zich graag inzetten voor uw buurt? Dan is de rol van buurtverbinder mogelijk iets voor u!

Tijdens de informatieavond op maandag 26 september om 19.30 uur, hoort u wat dit inhoudt. Neem gerust buren, familie en/of vrienden mee. De bijeenkomst is in Dorpshuis De Gaarde in Nederhemert en duurt tot 21.00 uur. De wethouders Kees Zondag en Karima Bouchtaoui ontvangen u vanaf 19.15 uur.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen? Wij vinden het fijn te weten als u komt, dan houden wij daar rekening mee. Stuur vóór 22 september een e-mail naar onze gebiedsregisseurs Jos Meerssman en Nicole Heerius via mijnbuurtje@zaltbommel.nl.


 

Verhoging eenmalige energietoeslag

De eenmalige energietoeslag is verhoogd van €800 naar  €1300. Als u al eerder de €800 heeft ontvangen, dan hoeft u niets te doen. U krijgt de aanvullende €500 automatisch zo spoedig mogelijk overgemaakt op uw rekening. Komt u in aanmerking voor de energietoeslag en heeft u deze nog niet aangevraagd? Als u dat nu doet, krijgt u zo snel mogelijk €1300 gestort.

Wat is energietoeslag? 
De prijs van elektriciteit en gas is de afgelopen maanden flink gestegen. Huishoudens met een laag inkomen kunnen daarom in 2022 eenmalig een bedrag per huishouden krijgen. Dit heet ‘energietoeslag’. Met dit extra geld kan een deel van de energiekosten betaald worden. Inwoners van de gemeente Zaltbommel kunnen deze energietoeslag tot 31 december 2022 aanvragen.

Kom ik in aanmerking voor energietoeslag?
Op onze website www.zaltbommel.nl onder de tegel ‘energietoeslag’ leest u of u in aanmerking komt voor deze eenmalige energietoeslag. U kunt hiervoor ook bellen met Bureau Minima Regelingen via het nummer 033 - 3035455. Zij zijn bereikbaar op werkdagen tussen 9:00 - 12:00 uur en van 13:00 - 15:00 uur.

Hoe kan ik de energietoeslag aanvragen?
Heeft u nog geen energietoeslag ontvangen maar komt u hiervoor wel in aanmerking? Vraag deze dan aan via onze website onder de tegel  ‘energietoeslag’. Heeft u hulp nodig bij het doen van een nieuwe aanvraag? Neem dan contact op met de formulierenbrigade van Kompas en plan een afspraak in. Dit kan via het nummer 06 22 64 87 32 of via de website van Kompas Bommelerwaard: www.kompasbommelerwaard.nl.


 

Word klimaatburgemeester

Zet jij je actief in voor een beter klimaat? En wil jij andere mensen inspireren om ook bewuster te leven? Word dan klimaatburgemeester of klimaatwethouder voor onze gemeente tijdens de Nationale Klimaatweek 2022. In Zaltbommel zijn er activiteiten van 31 oktober tot en met 5 november.

Over het klimaatcollege
Vorig jaar waren er tijdens de Nationale Klimaatweek in heel Nederland maar liefst 142 klimaatburgemeesters. In onze gemeente willen we dit jaar nog een stapje verder gaan en een klimaatcollege vormen. Ondernemer Elze Frie is de eerste klimaatburgemeester, maar zij zoekt nog enthousiaste collega’s. Daarom roepen we jongeren uit de hele gemeente op zich ook aan te melden als klimaatburgemeester of klimaatwethouder.

Aanmelden
Dus: ben jij tussen de 15 en 25 jaar oud en actief bezig met duurzaamheid en klimaat? Meld je dan aan en vorm samen met andere enthousiaste jongeren als klimaatcollege hét gezicht van de Nationale Klimaatweek in de gemeente Zaltbommel. Ben jij geen jongere? Maar wel actief bezig met duurzaamheid en het klimaat en wil je je ook graag bij het college aansluiten? Ook dan kun je je aanmelden om zo jouw initiatieven te delen en anderen te inspireren. Stuur dan een e-mail naar info@zaltbommel.nl.

Meer informatie over de Nationale Klimaatweek?
Lees dan verder op:www.zaltbommel.nl/nationaleklimaatweek.


 

Raadsnieuws

Carrouselvergadering 15 september 2022
Donderdagavond 15 september zal er een Carrouselvergadering van de gemeenteraad van Zaltbommel plaatsvinden.

Agenda
De volgende agendapunten zullen worden besproken:

  1. Presentatie evaluatie parkeerbeleid
  2. Integraal huisvestingsplan onderwijs 2022-2037
  3. Bestuursrapportage 2022
  4. Informatienota Voorkeursvariant verkeersveiligheid Krangstraat / Steenweg

Meer informatie?
www.raadzaltbommel.nl. Of via de app Notubox en de app Politiek Portaal (alleen voor iPad).


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie