bird
woensdag 31 mei | 11.23 uur

Gemeentenieuws Zaltbommel week 36

07-09-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Zaltbommel
huisje boompje beter-0509 1124
Maak uw buurt regenbestendig en natuurvriendelijk

Maak uw buurt regenbestendig en natuurvriendelijk

Het klimaat verandert. Zo regent het vaker en harder, maar wordt het ook warmer en droger. Heftige regenbuien kunnen voor overstroming van het riool zorgen, wat kan leiden tot wateroverlast. Maak daarom uw tuin en buurt regenbestendig en natuurlijkvriendelijk.

Waarom?
Door gedeeltelijk tegels uit uw tuin te verwijderen, helpt u mee wateroverlast te voorkomen. Ook is een groene tuin koeler op warme dagen. Het regenwater wordt namelijk opgenomen door de groene bodem en kan beter weglopen. De tuin wordt regenbestendig, comfortabeler en er komen meer vogels, vlinders en bijen.

Wat kunt u doen?
Een begin maken met uw tuin? Vervang bijvoorbeeld uw tuintegels door gras of planten, vervang de schutting door een heg, leg een vijver aan, gebruik houtsnippers of grind voor de oprit en paden. Meer tips om uw tuin en buurt regenbesteding en natuurvriendelijk maken? Kijk dan op: www.huisjeboompjebeter.nl.

Groene Burendag
Lijkt het u leuk om met uw buren aan de slag te gaan om uw straat of wijk te vergroenen? Doe dan mee met Groene Burendag op 24 september 2022. Dit kan door tegels uit uw tuin te halen en er planten in te zetten. Of door uw balkon op te fleuren. De planten krijgt u van ons. En als u wilt, halen we ook uw tegels op. Graag helpen wij u een handje.

Gratis plantenpakket
Meld u aan vóór 16  september en u krijgt van ons een gratis plantenpakket met inheemse planten en een zak potgrond. U kunt de week voorafgaand aan Burendag uw plantenpakket ophalen. Na aanmelding hoort u van ons waar u moet zijn. We hebben een maximaal aantal pakketten beschikbaar. Dus meld u snel aan, want op is op.

Aanmelden
U kunt zich opgeven door een e-mail te sturen aan steenbreek@zaltbommel.nl. In uw e-mail moet de volgende informatie staan: uw naam en adres, of u een balkon of een tuin heeft, of uw tuin of balkon in de zon of schaduw ligt, of u ook tegels gaat verwijderen, en zo ja; om hoeveel tegels gaat het en wat de afmeting van de tegel is. Wilt u alleen tegels laten ophalen? Dat kan. Stuur dan ook een e-mail aan het bovenstaande adres met uw naam, adres en hoeveelheid tegels en de afmeting van deze tegels.


 

Gezellige middag voor pleeggezinnen

Pleeggezinnen zijn erg belangrijk en onmisbaar voor kinderen die tijdelijk of voor langere tijd niet thuis kunnen wonen. Om Bommelerwaardse pleeggezinnen te bedanken organiseren we samen met de gemeente Maasdriel een gezellige middag op zaterdag 24 september in Speeltuin Nederhemert.

24 september
U ontmoet tijdens deze middag andere pleeggezinnen. Kinderen kunnen in de speeltuin spelen en voor jongeren vanaf 12 jaar organiseert het jongerenwerk een leuke activiteit. We sluiten de dag af met een buffet.

Geen uitnodiging ontvangen?
We hebben alle pleeggezinnen een uitnodiging gestuurd. Heeft u die niet ontvangen? Mail dan naar info@zaltbommel.nl of bel naar 14 0418. Uiteraard bent u ook van harte welkom


 

Bommelerwaard Gezond: programma gezondheidsmaand

Van 12 september tot 7 oktober vindt de Bommelerwaardse gezondheidsmaand plaats. Een maand vol met leuke, leerzame en sportieve activiteiten voor jong en oud, die te maken hebben met gezonde voeding, bewegen en geestelijke gezondheid.

Officiële opening 
De officiële opening van de gezondheidsmaand is op woensdag 14 september van 14:30 tot 17:00 uur in de bibliotheek in Zaltbommel. Er is dan van alles te doen. Zo kunt u uw eigen smoothie maken op de smoothiefiets of uw smaakpupillen op scherp zetten tijdens een soep proeverijtje. Maar er is meer: wat dacht u van lekker bewegen, uw eigen mocktails maken, op consult bij de digidokter, kennis maken met het taal/leerhuis, uw eigen glittertattoo ontwerpen, luisteren naar een mooi verhaal, uw suikerkennis testen of meedoen aan een quiz.

Benieuwd naar het programma?
Blader dan naar pagina 12.

Meer informatie of aanmelden?
Komt u ook? Aanmelden is niet nodig, u kunt zo binnenlopen. Deelnemen is gratis. Voor meer informatie kijkt u op www.zaltbommel.nl/gezondheidsmaand of belt u naar 14 0418.

De gezondheidsmaand is een samenwerking van de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel, GGD Gelderland-Zuid en verschillende Bommelerwaardse organisaties.


 

Gratis rijbewijspas ophalen?

Bommelse jongeren tussen de 16,5 en 24 jaar kunnen gratis hun rijbewijspas ophalen. Om daarvoor in aanmerking te komen moeten ze de Alcohol Verkeer Cursus van IrisZorg volgen. Na afronding van de cursus betalen wij de rijbewijspas ter waarde van € 41,60!

Plaatsen beschikbaar
Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor de cursus op 14 september, 12 oktober, 9 november en 7 december. Het tijdstip is van 19.00 tot 20.30 uur. Let op: vol is vol. Meer informatie over de cursus, data en aanmelden vindt u op www.zaltbommel.nl.


 

Raadsnieuws

Einde zomerreces
Vanaf deze week eindigt het zomerreces voor de gemeenteraad van Zaltbommel. Dat betekent dat de reguliere vergadercyclus wordt hervat. De komende weken staan de volgende vergaderingen gepland:

16 september
Carrouselvergadering

22 september
Raadsvergadering

De vergaderstukken en agenda voor de eerstvolgende carrouselvergadering  zijn vanaf donderdag 2 september te raadplegen op de website van de gemeenteraad, www.raadzaltbommel.nl. Daarnaast wordt de agenda binnenkort geplaatst op deze pagina.

Voor meer informatie over het functioneren van de raad kunt u contact opnemen met de griffie via griffie@zaltbommel.nl of kijken op www.raadzaltbommel.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie