bird
woensdag 31 mei | 11.25 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 51

21-12-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2022 12 21 - links en rechts midden - Burgemeester Henny van Kooten
Burgemeester Henny van Kooten

Beste inwoners van Maasdriel

Dit is mijn laatste eindejaarsboodschap aan u, als burgemeester van Maasdriel. Ruim acht jaar heb ik hier dit buitengewoon mooie en eervolle ambt mogen uitvoeren. In april 2023 hoop ik afscheid te nemen en verhuis ik met mijn vrouw terug naar de omgeving waar onze roots, kinderen en kleinkinderen zich bevinden.

Ik kijk met dankbaarheid terug op alle jaren en zeker op het afgelopen bestuursjaar. Er ligt een bestuursakkoord met flinke ambities die op de steun van velen in de raad kan rekenen. De titel van het akkoord is ‘Samen Doen’! Ik kan u zeggen, dat de raad nu opereert als een geheel en dat komt gemeente Maasdriel ten goede. Het nieuwe college heeft zijn draai even moeten vinden, maar raakt steeds beter op elkaar ingespeeld. Wij, burgemeester en wethouders, voeren uit wat de raad wenst en daardoor doen we het dus echt samen!

Door de krapte op de arbeidsmarkt, lukt het ons niet altijd om op tijd de goede mensen aan boord te krijgen binnen de ambtelijke organisatie. Helaas lopen sommige werkzaamheden daardoor vertraging op. Ik hoop van harte dat we snel weer op volle sterkte zijn en u – alle inwoners van Maasdriel – de dienstverlening kunnen bieden die u verdient.

Dit zal ook mijn laatste nieuwjaarsnacht als burgemeester zijn. Ik hoop op een feestelijke jaarwisseling, waar ook ik bij mijn dierbaren kan zijn en geen noodbevelen hoef uit te schrijven. Ik denk dat u begrijpt wat ik bedoel. Daarom roep ik u  allen op: als u vuurwerkoverlast ziet, of ander misbruik, meldt dit dan bij de politie of via Meld Misdaad Anoniem. Kijk niet weg, maar geef door om wie het gaat. Ik wil optreden om excessen te voorkomen, maar ook hier moeten we het samen doen!

Rest mij u allen Gezegende kerstdagen, een Zalig kerstfeest of fijne en gezellige kerstdagen te wensen en alle goeds in het nieuwe jaar.   

Henny van Kooten
Burgemeester


 

Aangepaste dienstverlening in Maasdriel tijdens de feestdagen

Net als u zijn wij druk bezig om de feestdagen gezellig en veilig te laten verlopen. Tijdens de laatste dagen van het jaar is de dienstverlening hier en daar aangepast en gelden er bijvoorbeeld andere openingstijden.

Openingstijden gemeentehuis
De laatste weken van december én begin januari is het gemeentehuis geopend tijdens de gebruikelijke openingstijden. 

Alleen voor de volgende dagen gelden afwijkende openingstijden:

  • Maandag 26 december: gemeentehuis gesloten
  • Maandag 9 januari 2023: gemeentehuis geopend vanaf 10:45 uur

Containers en afvalbakken
Om vernielingen door vuurwerk te voorkomen is het helaas nodig om afvalbakken te verwijderen. De bakken worden tussen kerst en de jaarwisseling verwijderd en gereinigd en na 1 januari teruggeplaatst.


 


 

De Bommelerwaard in 2040

In oktober heeft de gemeenteraad de Omgevingsvisie Bommelerwaard vastgesteld. In dit document vertelt de gemeente hoe ze met de fysieke leefomgeving wil omgaan. Een fysieke leefomgeving gaat over de omgeving waarin we leven, wonen, werken en recreëren. Daarbij gaat het over de onderwerpen zoals klimaat, landschap, gezondheid, landbouw, bedrijvigheid en voorzieningen.

Samen
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel hebben het document samen met inwoners, ondernemers en organisaties uit de Bommelerwaard opgesteld. De ambities in de visie zijn gericht op 2040. De komende jaren gaan we ons best doen om die ambities te realiseren. Dit doen we waar mogelijk in samenwerking met partners in de regio, zoals buurgemeenten, het waterschap en de provincie.

Samenvatting
Bent u benieuwd wat er in het document staat beschreven? Lees dan de speciaal gemaakte publiekssamenvatting voor Maasdriel op maasdriel.nl/omgevingsvisie. U vindt op deze pagina ook een link naar de volledige Omgevingsvisie Bommelerwaard.


 

Energieloket Maasdriel gesloten

Op woensdag 28 december en woensdag 4 januari is het Energieloket Maasdriel in het gemeentehuis gesloten. Vanaf 11 januari bent u op woensdagen tussen 13:00 en 17:00 uur weer van harte welkom voor advies over energie besparen. Hebt u vragen? Het Energieloket is te bereiken via 0345 50 40 12 en energieloketmaasdriel.nl.


 

Gebruikt u de BuitenBeter app al?

Ziet u een probleem in de openbare ruimte, bijvoorbeeld een kapotte lantaarnpaal of scheef liggende stoeptegels? Dat kunt u heel eenvoudig melden via de BuitenBeter app! Wij ontvangen uw melding en lossen het probleem op. In de app kunt u zelf de status van de melding volgen. Kijk voor meer informatie en het downloaden van de app op buitenbeter.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Laatste nieuws

socials mantelzorg rolstoel ouder met kin_bew

Gemeentenieuws Zaltbommel week 22

31-05-2023 00:00
uur
Afsluiting N831

Gemeentenieuws Maasdriel week 22

31-05-2023 00:00
uur
aanleg glasvezel

Gemeentenieuws Maasdriel week 21

24-05-2023 00:00
uur
Meer nieuws hier...

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie