bird
zaterdag 27 april | 05.51 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 39

28-09-2022 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
202 09 28  rechts boven-2609 1421
Foto: Kristian Michels uit Hedel

Winnaar fotowedstrijd het perfecte Maasdrielse zomer plaatje

De winnaar van deze editie van het perfecte Maasdrielse plaatje is Kristian Michels uit Hedel. Zijn zonsondergang bij het Dronkaardswiel won met 112 stemmen.

Kristian: “Samen met mijn vrouw loop ik ’s avonds graag een rondje, vaak over het dijkje tussen Hedel en Ammerzoden. Ik vind het leuk om te fotograferen en regelmatig kun je daar mooie plaatjes schieten van de Maas en de wielen die aan het dijkje liggen. Op 18 juli was de zonsondergang bijzonder, er hing een wolk voor die zorgde voor mooie strepen in de lucht. Mijn vrouw tipte me over de fotowedstrijd en zei dat ik een van de foto’s van deze zonsondergang moest insturen. Deze is het uiteindelijk geworden. Wat leuk dat mijn foto is verkozen tot de mooiste!”

Kristian, van harte gefeliciteerd, we laten iedereen heel graag meegenieten van jouw prachtige foto!


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:

Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Van Zoggel, F.

30-07-1993

19-08-2022

Yakovleva, M.

15-11-1991

21-08-2022

Yakovlev, E.

01-04-2014

21-08-2022

Yakovleva, E.

04-01-2020

21-08-2022

Cheban, I.

29-01-1994

21-08-2022

Cheban, M.

30-07-2017

21-08-2022

Cheban, M.

04-06-2015

21-08-2022

Korba, P.

12-09-2001

22-08-2022

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

Slim met water, plaats een regenton met korting

Tijdens de Week van Ons Water, van 15 tot en met 30 oktober, is er landelijk aandacht voor veilig, voldoende en schoon water. Afgelopen zomer zagen we dat we vaker te maken krijgen met extreem weer. Er zijn langere periodes van droogte. En als er regen valt, dan valt er vaak veel in een korte tijd. Deze veranderingen hebben gevolgen voor ons en onze omgeving. Samen kunnen we water besparen en wateroverlast in onze omgeving verminderen. Helpt u mee?

Wat u zelf kunt doen is een regenton plaatsen
Tijdens zware regenbuien vangt u het regenwater hierin op, waardoor het riool minder snel overbelast raakt en overstroomt. Gebruik het water uit de ton bijvoorbeeld om de planten water te geven. Zo bespaart u op kostbaar drinkwater.

Korting op een regenton
Slim omgaan met water doen we samen. Daarom krijgt u als inwoner van Maasdriel € 30,- korting op een regenton tijdens de Week van Ons Water. Kijk voor meer informatie en actievoorwaarden op maasdriel.nl/regenton.


 

Herinrichting winkelcentrum De Haar

Samen met inwoners en ondernemers werken we aan een kernenvisie voor Ammerzoden. Die visie helpt ons alle ontwikkelingen, nu en in de toekomst, in goede banen te leiden. Een van die ontwikkelingen is de nieuwe inrichting van winkelcentrum De Haar. We kijken breder naar verbetermogelijkheden voor Ammerzoden. We verwachten zo tot betere plannen te komen, ook voor de herinrichting van het winkelcentrum. Meer weten over de verdere aanpak van de kern Ammerzoden? Kijk dan op maasdriel.nl.


 

Kunstverkiezing ‘Kunst in de gemeente’

Breng uw stem uit

Van 1 juni t/m 15 augustus 2022 riepen we, in samenwerking met Stichting Kunst in de Gemeente, Maasdrielse kunstenaars op om hun werk in te sturen. In totaal hebben 12 kunstenaars 17 ontwerpen ingestuurd. Uit deze inzendingen heeft de vakjury 8 kunstwerken geselecteerd. Nu mag u, als inwoner van Maasdriel, uw stem uitbrengen.

Welk kunstwerk is uw favoriet?
Tot en met 17 oktober kunt u online uw stem uitbrengen op een van de genomineerde kunstwerken. De 8 genomineerden vindt u op kunstindegemeente.nl/gemeenten/maasdriel. Uit de 3 werken met de meeste stemmen kiest de jury uiteindelijk de winnaar. Het winnende kunstwerk maken we begin november 2022 bekend. Dit werk wordt vervolgens een jaar lang geëxposeerd in de hal van het gemeentehuis in Kerkdriel. Meer informatie over de kunstverkiezing vindt u op kunstindegemeente.nl/gemeenten/maasdriel.


 

Stoptober, doet u mee?

Rokers in heel Nederland helpen elkaar vanaf 1 oktober weer om te stoppen met roken. Na 28 dagen niet roken, hebt u vijf keer meer kans om blijvend niet meer te roken. Rokers die willen stoppen met roken, worden extra ondersteund door de gratis Stoptober app en berichten op sociale media. Kijk voor tips en inschrijven op stoptober.nl.


 

Problemen met de buren?

Los het samen op!

De meeste mensen wonen prettig naast elkaar. Maar soms gaat er iets mis en hebben buren last van elkaar. Bij Buurtbemiddeling kunt u vrijblijvend terecht voor informatie, advies en bemiddeling bij burenoverlast. Buurtbemiddeling is gratis. Neem contact op met ElkWelzijn via 0345 22 50 00 of mail naar buurtbemiddeling@elkwelzijn.nl. Meer informatie: elkwelzijn.nl/buurtbemiddeling.


 

 

Bekijk hier de PDF uit de krant

 

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie