bird
zaterdag 27 april | 13.08 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 13 2024

27-03-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Maasdriel
2024 03 27 - links onder - Boomfeestdag

Voor iedere basisschool een boom

Woensdag 20 maart vierden we Nationale Boomfeestdag. Samen met leerlingen van De Schakel in Ammerzoden, de Odradaschool in Alem en de Deken Wehmeijerschool in Velddriel hebben we een rode esdoorn geplant op het schoolplein.

De leerlingen hebben niet alleen een boom geplant, maar ook geleerd over het belang van bomen en groen. Ze weten nu hoe een boom voor verkoeling zorgt en zelfs hoeveel airco’s een boom kan vervangen.

Wethouder Nettenbreijers: “Alle basisscholen in onze gemeente krijgen een boom. De komende jaren gaan we tijdens Boomfeestdag samen met geïnteresseerde scholen aan de slag om meer groen te brengen op de schoolpleinen. Veel schoolpleinen zijn namelijk erg versteend. Door het planten van een boom vervangen we tegels voor groen. Dit zorgt in de zomer voor meer verkoeling op de pleinen”.


 

Burgemeester Baars sluit drugspand in Kerkdriel

Op vrijdag 22 maart is op last van burgemeester Baars een pand aan de Leijensteinstraat in Kerkdriel gesloten op grond van de Opiumwet. In een schuur werd bij een inval een drugslab ontdekt. Gezien de ernst van voorgenoemde feiten heeft burgemeester Baars, conform de Beleidsregel Bestuurlijke handhaving artikel 13b Opiumwet, gebruik gemaakt van zijn bevoegdheid om het pand te sluiten. De schuur is voor één jaar gesloten.

Meld Misdaad Anoniem
De aanwezigheid en het verhandelen van drugs levert ernstig gevaar op voor de openbare orde en veiligheid en verstoort het woon- en leefklimaat van inwoners. De sluiting moet een duidelijk signaal zijn richting de samenleving dat er in de gemeente Maasdriel geen plaats is voor dit soort criminele activiteiten.

Burgemeester Baars: “Om criminele activiteiten op te kunnen sporen zijn meldingen cruciaal. Ik roep inwoners dan ook op om verdachte situaties vooral te melden. Dat kan bij de politie via 0900-8844 of volledig anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Zo werken we samen aan een veilig Maasdriel.”


 

Vertrek uit Nederland

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend:
Uit onderzoek blijkt dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij/zij in de basisregistratie personen (BRP) staat ingeschreven. In de basisregistratie hebben wij daarom bij deze persoon gegevens opgenomen van vertrek naar het buitenland met verblijfplaats ‘onbekend’. Dit betekent dat hij/zij formeel niet meer in Nederland woont.

Naam en voorletters

Geboortedatum

Datum besluit

Yud Hernandez, Y.

06-03-1987

19-03-2024

Radlak, P.Ł.

20-12-1981

20-03-2024

Kushnir, N.

08-03-1966

20-03-2024

Škultéty, J.

06-11-1988

20-03-2024

Bent u of kent u deze persoon? Neemt u dan contact op met team Publieke Dienstverlening van de gemeente Maasdriel via telefoonnummer 14 0418.

Waarom nemen wij gegevens op van vertrek naar het buitenland?
Iedereen is verplicht schriftelijk aangifte te doen bij het college van burgemeester en wethouders van de woongemeente. Niet eerder dan vier weken vóór de beoogde datum van adreswijziging en niet later dan de vijfde dag na adreswijziging of binnen vijf dagen voor vertrek naar het buitenland. Dat staat in de Wet Basisregistratie Personen. We kunnen de beschikking ‘Vertrek uit Nederland’ niet toesturen aan deze persoon, omdat het onbekend is waar hij/zij verblijft. Op grond van de Algemene wet bestuursrecht publiceren wij daarom deze bekendmaking.

Bezwaarschrift
U kunt tegen dit besluit van uitschrijving binnen zes weken na publicatie een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Maasdriel, Postbus 10.000, 5330 GA Kerkdriel. In het bezwaarschrift vermeldt u uw naam, uw adres, het onderwerp en de motivatie van uw bezwaar, de datum en uw handtekening.


 

De raadscommissies vergaderen

Op dinsdag 2 april vergadert de commissie S&F vanaf 19:30 uur. Op woensdag 3 april vergadert de commissie Ruimte vanaf 19:30 uur. U kunt de uitzending van de commissie live volgen op maasdriel.raadsinformatie.nl.

De onderwerpen van de commissie S&F:

  • Algemene Plaatselijke Verordening 2024-2
  • Wijziging verordening verblijfsbelasting 2024 en verordening waterverblijfsbelasting 2024
  • Bespreken raadsinformatiebrief duiding uitslag draagvlak opvang vluchtelingen

De onderwerpen van de commissie Ruimte

  • Korte presentatie bestemmingsplan Uiterwaarden Wamel-Dreumel-Heerewaarden (UWDH)
  • Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan en beheersverordening ‘Parapluplan Klimaat 2023’
  • Vaststellen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied herziening 2022, Achterdijk Rossum
  • Vaststellen bestemmingsplan ‘Velddriel herziening 2023, Provincialeweg tussen 74 en 76.

Wilt u inspreken of meedoen aan de informatieronde?
Neem dan contact op met de griffie via griffier@maasdriel.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.


 

Bescherm uw apparaten met updates

U kent het vast wel: bent u bezig op uw telefoon of computer, krijgt u een melding voor een nieuwe update. Waarschijnlijk denkt u: komt later wel.

Toch is het slim om de update snel te installeren voor de beveiliging van een apparaat. Door regelmatig updates uit te voeren, blijft uw computer, telefoon of tablet zo goed mogelijk beveiligd.

Waar kunt u op letten?

  • Blijf hackers en internetcriminelen voor. Doe regelmatig updates op uw computer, telefoon en tablet.
  • Stel het updaten in op automatisch, dan heeft u er geen omkijken meer naar.

Wilt u meer tips of informatie over veilig internetten?
Kijk op veiliginternetten.nl.


 

Ruimtelijke plannen

Op maasdriel.nl staan ruimtelijke plannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer.

  • Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan “Buitengebied wijzing 2023, Parallelweg 61 Hedel” (BP1276)

Stukken liggen ter inzage van 27 maart 2024 tot en met 7 mei 2024 op het gemeentehuis.


 

Wijzer in (digi)taal

Het Taalhuis Maasdriel is voor iedereen die beter wil leren lezen, schrijven en/of spreken of digitaal vaardiger wil worden. Hebt u een taalvraag? Neem dan gerust contact op met het Taalhuis via leerpuntmaasdriel@kw1c.nl of bel Ellen Bloemscheer via 06 29 46 23 18. Zij kan u informatie of advies geven over het oefenen met een taalvrijwilliger, over taalcursussen of over programma’s op de computer waarmee u zelf aan de slag kunt.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie