bird
zondag 19 mei | 21.42 uur

Gemeentenieuws Maasdriel week 19 2024

08-05-2024 00:00
uur
Door: Gemeente Kerkdriel
2024-05-08---rechtsboven

Wie verdient er een lintje?

Kent u iemand die al jarenlang bijzonder werk verricht voor de samenleving? Vindt u dat deze persoon een Koninklijke Onderscheiding verdient? Vraag dan een lintje aan en bedank hem of haar op een bijzondere manier voor alle verdiensten. De lintjes worden tijdens de Lintjesregen op 26 april 2025 uitgereikt.

Wat is een lintje?
Een lintje is een blijk van waardering van koning Willem-Alexander voor een persoon die zich al minimaal 15 jaar inzet voor de samenleving. Bijvoorbeeld een vrijwilliger bij een vereniging, iemand die actief is bij een maatschappelijke organisatie of hulp biedt bij een zorginstelling. Deze persoon kan in aanmerking komen voor een onderscheiding als u hem of haar voordraagt.

Iemand voordragen voor een lintje?
Dat kan tot 1 juli 2024. Informatie over de voorwaarden en het aanvragen vindt u op maasdriel.nl/koninklijkeonderscheiding. 


 

Kunstverkiezing Maasdriel in een nieuw jasje


Dit jaar organiseren we voor de vierde keer een kunstverkiezing.

Doelgroep kunstenaars uitgebreid
We willen meer kunstenaars de kans bieden mee te doen aan de kunstverkiezing. Daarom hebben we de disciplines uitgebreid, namelijk beeldende kunst 2D en 3D, toegepaste kunst (zoals sieraden, meubels, etc.) en literatuur (bv. poëzie en songwriting). Daarnaast mag iedereen die in gemeente Maasdriel woont meedoen, van hobby-, amateur- tot professionele kunstenaars.

Thema ’80 jaar vrijheid’
In 2025 vieren we dat we al 80 jaar in vrijheid mogen leven. Een mooi moment om bij stil te staan. Daarom hebben we ’80 jaar vrijheid’ gekozen als thema voor de Kunstverkiezing Maasdriel 2024.

En de winnaar krijgt
Het winnend kunstwerk krijgt in 2025 een mooi plekje in de hal van het gemeentehuis. En de winnaar ontvangt een prijs van € 3.000,-. Kijk voor meer informatie op maasdriel.nl/kunstverkiezing.


 

De raadscommissies vergaderen

De commissie Samenleving en Financiën op dinsdag 14 mei komt te vervallen. Dinsdag 14 mei vergadert de commissie Ruimte vanaf 19:30 uur. Woensdag 15 mei wordt gebruik als extra avond voor de commissie Ruimte indien nodig. U kunt de uitzending van de commissie live volgen op maasdriel.raadsinformatie.nl.

De onderwerpen van de commissie Ruimte

  • Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel Noord, Veersteeg
  • Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel herziening 2023, Nieuwstraat 10
  • Vaststellen bestemmingsplan Kerkdriel herziening 2023, Teisterbandstraat 16
  • Vaststellen bestemmingsplan Buitengebied herziening 2023, Wellseindsestraat 5
  • Vaststellen bestemmingsplan Appelgaerde Rossum Noord 2024
  • Vaststellen bestemmingsplan Rossum en Hurwenen herziening 2023, Hogeweg nabij 26
  • Principeverzoek co-mestvergister Zeedijk 4 Hedel

Wilt u inspreken of meedoen aan de informatieronde?
Neem dan contact op met de griffie via griffier@maasdriel.nl o.v.v. uw naam en telefoonnummer.


 

Goed idee, doe er iets mee!

Hebt u als inwoner van Maasdriel ook een leuk idee voor uw dorp, wijk of straat? En hebt u geld nodig om dit idee uit te voeren? Vraag dan subsidie aan via ‘Goed idee, doe er iets mee!’. U kunt gedurende het hele jaar deze subsidie aanvragen. Kijk voor de voorwaarden en het aanvraagformulier op maasdriel.nl/gidi.

Voorbeelden van initiatieven
Bent u benieuwd naar voorbeelden van ideeën van inwoners waaraan ‘Goed idee, doe er iets mee!’ een bijdrage heeft geleverd? Kijk dan eens op maasdriel.nl/inwoners-initiatieven.


 

“Ik gebruik OnsMaasdriel.nl” U ook?

“Ik werk als medewerker op het Adviesplein. Inwoners komen bij ons langs met verschillende vragen over bijvoorbeeld wonen, zorg, gezondheid, hulp bij brieven of eenzaamheid. Om de inwoner verder op weg te helpen, gebruik ik OnsMaasdriel.nl. Via de knop ‘Wegwijs in Maasdriel’ kijk ik samen met diegene welke hulp of activiteit bij die persoon past. Onder ‘Elkaar ontmoeten’ staan bijvoorbeeld activiteiten waar iedereen bij aan kan sluiten. Bij ‘Administratie’ ziet u direct welke organisatie hulp biedt met het invullen van brieven.

Op dit moment zijn wij bezig om het Adviesplein digitaal te maken. Als het u niet lukt om naar het Adviesplein te komen, dan is het straks mogelijk om uw vraag online te stellen. Ook zijn wij veelgestelde vragen aan het verzamelen die eerder op het Adviesplein gesteld zijn. Houdt OnsMaasdriel.nl dus goed in de gaten, want er komen veranderingen aan!

Ik vind OnsMaasdriel.nl een heel mooi initiatief. Het is een platform om mensen samen te brengen.”

Wilt u weten wat er allemaal in uw buurt te doen is? Maak dan een eigen account aan.


 

Ruimtelijke plannen

Op maasdriel.nl/bestemmingsplannen staan ruimtelijke plannen. Op ruimtelijkeplannen.nl kunt u zoeken op postcode en huisnummer. Of op omgevingswet.overheid.nl bij Regels op de Kaart.

  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Velddriel herziening 2023, Provincialeweg tussen 74 en 76’
  • Vastgesteld bestemmingsplan ‘Parapluplan Klimaat 2023’
  • Vastgestelde beheersverordening ‘Parapluplan Klimaat 2023’

Stukken liggen ter inzage van 8 mei tot en met 18 juni 2024 op het gemeentehuis in Kerkdriel.


 

De Luisterlijn geeft gehoor

Hebt u behoefte aan steun of troost? Wilt u praten over uw verdriet, zorgen of problemen? Soms is het lastig om een luisterend oor bij iemand te vinden in uw omgeving. Of u zoekt juist naar iemand die u niet persoonlijk kent. Neem dan contact op met de Luisterlijn. U kunt hier dag en nacht, anoniem terecht voor een goed en fijn gesprek. Bel 088 07 67 000 of chat via deluisterlijn.nl.


 

Bekijk hier de PDF uit de krant

Tags

Nieuws melden

Nieuws uit de regio melden?

Stuur jouw nieuws naar de redactie