bird
vrijdag 10 mei | 14.37 uur

Werk aan Kasteelplein in Hedel gaat nog komend najaar van start

27-07-2023 10:11
uur
200723_Kasteelplein Hedel-LR-1
Zo komt het kasteelplein eruit te zien (visualisatie). Foto: gemeente Maasdriel

HEDEL - Het Kasteelplein in Hedel krijgt nog dit jaar een nieuw inrichting. Het plein wordt groener, opener en er komen speeltoestellen passend bij de omgeving.

Aannemersbedrijf Gijben uit Hedel gaat het werk uitvoeren. De verwachting is dat de realisatie in oktober 2023 start en dat het werk eind 2023 gereed is. De beplanting volgt in het plantseizoen, begin 2024.

De aannemer informeert omwonenden na de zomer over de precieze planning. Aan het ontwerp is de afgelopen jaren hard gewerkt door de werkgroep Kasteelplein met medewerking van de Stichting Kleindierwandelpark Hedel, Hedels Historie, R.K. Parochie en inwoners.

Kasteelruïne
Het ontwerp staat op de website van de gemeente Maasdriel. Daar benadrukt Maasdriel ook het belang van deze specifieke locatie. "Hedel heeft een rijke historie. Kasteel Hedel en de plek waar dat kasteel ooit stond, is daar een belangrijk onderdeel van. Met de nieuwe inrichting van Kasteel Hedel, willen we bezoekers het historische verhaal laten beleven. Daarom investeren we in de omgeving van de kasteelruïne en tillen wij deze historische plek samen met betrokken partijen en inwoners stap voor stap naar een hoger plan."

De herinrichting van de omgeving van de kasteelruïne staat al sinds 2018 op de planning. In oktober 2020 werd er een inwonersbijeenkomst gehouden en medio 2021 vond er een digitale bijeenkomst plaats waarin inwoners hun mening konden geven voor de verdere uitwerking van het ontwerp.

Tags

Kasteelplein,Kasteelruïne