bird
maandag 20 mei | 18.48 uur

Opbrengst Koekeloeretoere voor boottocht Met je Hart

09-05-2024 12:00
uur
Door: Britta Alink
080524_Koekeloeretoere-opbrengst
Van de opbrengst kunnen ouderen mee op een boottocht. Foto: aangeleverd

BOMMELERWAARD - Zestig auto’s stonden zondag 14 april in de haven van Alem aan de start van de derde recreatieve Koekeloeretoere toertocht, georganiseerd door Lionsclub De Bommelerwaard.

De opbrengst van deze derde editie komt grotendeels ten goede aan stichting Met je Hart Bommelerwaard, die zich inzet voor eenzame ouderen in de Bommelerwaard.

De deelnemers kregen tijdens een verrassende tocht die door de Bommelerwaard en langs de bloesemrijke Lingedijken in de Betuwe voerde, ludieke vragen te beantwoorden over opmerkelijke situaties onderweg. Aan het eind van de dag volgden natuurlijk de sterke verhalen tijdens een smaakvolle BBQ bij Bistro In Petto in Rossum.

Tijdsbesteding
De prijzen voor de dagwinnaars waren geheel in stijl: grote harten gemaakt uit speksteen, vakkundig gemaakt door een groepje Ammerzodense seniore vrouwen die iedere week bij elkaar komen voor deze sociale tijdsbesteding.

Met de opbrengst organiseren de Lions samen met stichting Met je Hart begin juni een boottrip over de Maas voor ongeveer honderd Bommelerwaardse ouderen die normaal niet zo gemakkelijk meer naar buiten komen. Zij worden vergezeld door een groep vrijwilligers.

BWG TV maakte in 2022 een videoreportage over Koekeloeretoere. Deze video is hieronder te vinden.

Tags

Koekeloeretoere,Lionsclub De Bommelerwaard