bird
zondag 12 mei | 09.59 uur

Veiling van schilderij voor twee Bommelerwaardse goede doelen

19-10-2023 08:53
uur
Door: Britta Alink
191023_VeilingSchilderij
Het schilderij is gemaakt door Yvonne Hooijmans. Foto: aangeleverd

GAMEREN/BRUCHEM - Een schilderij van de Hedelse kunstenares Yvonne Hooijmans wordt geveild voor Dierenopvangtehuis De Bommelererwaard én voor het Ouder Kind Café in Gameren.

Vrijwilligers van het dierenasiel waren op Dierendag te gast bij het Ouder Kind Café, dat iedere eerste woensdag van de maand wordt gehouden in gebouw JOOP. Tijdens deze ochtenden, die georganiseerd worden door Humanitas, gaan ouders met elkaar in gesprek terwijl hun kinderen samen kunnen spelen.

Tijdens het bezoek werd het 120 bij 75 grote schilderij van Yvonne Hooijmans beschikbaar gesteld voor een veiling. Het werk heeft een bijzondere geschiedenis; het was in opdracht gemaakt voor een mevrouw die spijtig is overleden aan een ernstige ziekte. Het schilderij is weer terug bij de kunstenares gekomen en gaat geveild worden. De opbrengst is voor het dierentehuis en voor het Ouder Kind Café.

(Tekst loopt door onder de foto)
Ter ere van Dierendag hadden de kinderen van het Ouder Kind Café zelf ook nog wat kunstwerkjes gemaakt om het schilderij nog specialer te maken. Wie belangstelling heeft voor het schilderij en een bod wil doen, kan contact opnemen via: ouderkindochtendhumanitas@hotmail.com

Tags

Ouder Kind Café,veiling,Dierenopvang De Bommelerwaard,Humanitas