bird
vrijdag 26 april | 03.13 uur

SSM draagt Toine Nettenbreijers voor als nieuwe wethouder

10-05-2023 09:54
uur
Door: Martin van Hemert
100523_ToineNettenbreijers-LR
Foto: Samen Sterk Maasdriel

MAASDRIEL - Het bestuur van Samen Sterk Maasdriel (SSM) gaat Toine Nettenbreijers voordragen als nieuwe wethouder voor het College van de gemeente Maasdriel. Hij wordt daarmee naar verwachting de opvolger van Erik van Hoften.

Na de onverwachte aankondiging van diens vertrek per 21 mei, moest het SSM-bestuur naarstig op zoek naar een nieuwe wethouder. De gemeente wordt nu door SSM verzocht de interne procedure voor de benoeming door de gemeenteraad van Nettenbreijers als wethouder op te starten. Hij zal de portefeuille van Van Hoften overnemen. 

Werkervaring
Met de voordracht van Toine Nettenbreijers is het SSM-bestuur er naar eigen zeggen van overtuigd een goede opvolger en geschikte kandidaat uit eigen gelederen gevonden te hebben. "Iemand met hart voor het openbaar bestuur, vele jaren ervaring in de gemeenteraad, kennis van het beheer van de openbare ruimte en duurzaamheid en met passie voor Maasdriel en de lokale politiek."

Nettenbreijers is vanaf 2010 lid van de gemeenteraad van Maasdriel namens Samen Sterk Maasdriel en is woonachtig in Hedel. Hij heeft zowel werkervaring in het bedrijfsleven alsook in de gemeentelijke overheid, met name op het gebied van beheer van de openbare ruimte en duurzaamheid.

Vervolgstap
Nettenbreijers over zijn voordracht:”Na ruim dertien jaar actief te zijn als raadslid namens Samen Sterk Maasdriel, zie ik de wethoudersfunctie als een mooie vervolgstap om mij verder in te zetten voor de inwoners van de gemeente Maasdriel.“

"Na instemming van de benoeming van Nettenbreijers door de gemeenteraad, zal hij zich met partijgenoot Michiel de Raaf blijven inzetten en verder mede invulling en uitvoering gaan geven aan het bestuursakkoord ‘Samen doen’ dat vorig jaar is opgesteld bij aantreden van het College van B&W", aldus SSM.

Tags

Toine Nettenbreijers,SSM,Samen Sterk Maasdriel