bird
dinsdag 23 april | 18.18 uur

Wethouder Erik van Hoften kondigt vertrek aan

21-04-2023 15:59
uur
erik van hoften_wethouder maasdriel
(foto: www.samensterkmaasdriel.nl)

MAASDRIEL – Wethouder Erik van Hoften (SSM) heeft vrijdag laten weten dat hij per 21 mei stopt met zijn werk als wethouder.

In een brief aan het college en de gemeenteraad schrijft hij: “De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het intensieve werk als wethouder, mij niet meer de gewenste resultaten en de gewenste energie oplevert, zoals het dat in de jaren daarvoor wel deed.”

Waarnemend burgemeester
De ontslagbrief van Van Hoften komt een dag nadat bekend is geworden dat Jaco Geurts de nieuwe waarnemend burgemeester van de gemeente Maasdriel wordt. “Het vertrek van de wethouder staat los van het nieuws over de nieuwe waarnemend burgemeester”, meldt de gemeente Maasdriel.

Respecteren
Wethouder Peter de Vries laat weten dat het college het besluit van Van Hoften betreurt. “We vinden het jammer dat hij ons gaat verlaten. Uiteraard respecteren we de keuze die hij heeft gemaakt. Komende tijd zorgt het college ervoor dat zijn taken worden waargenomen tot Samen Sterk Maasdriel een opvolger voordraagt.”

Hieronder staat de volledige tekst van de afscheidsbrief van Erik van Hoften een gemeenteraad en college:

Geachte Gemeenteraad, geacht College,

Hierbij bied ik U mijn ontslag aan, als wethouder van de gemeente Maasdriel, ingaand op 21 mei 2023.
De afgelopen maanden heb ik gemerkt dat het intensieve werk als wethouder, mij niet meer de gewenste resultaten en de gewenste energie oplevert, zoals het dat in de jaren daarvoor wel deed.
Het werken als wethouder heeft me een lange tijd veel gebracht en daardoor voelde het niet als werk. Sinds een paar maanden echter, merk ik dat het wethouderschap me heel veel energie kost en niet hetgeen oplevert, dat ik voor ogen heb. Het is steeds moeilijker geworden om de gestelde doelen en verwachtingen te realiseren en waar te maken. Een landelijke trend, die niet aan Maasdriel voorbij gaat. Een trend waarbij steeds meer taken van de Rijksoverheid naar de gemeenten worden overgeheveld, maar waar tegelijkertijd een krappe arbeidsmarkt en groeiende inflatie tegenover staan.

Sinds 2018 heb ik getracht het beste van mezelf aan de mooie gemeente Maasdriel en haar inwoners te geven. Ik heb daar steeds veel plezier en genoegen aan beleefd. Mooie gesprekken gevoerd, soms op het scherpst van de snede, maar steeds respectvol. Heel veel mensen (beter) leren kennen en met heel veel waardering gekeken naar de energie die mensen, inwoners en ondernemers, in hun gemeente steken.

Er zijn in de afgelopen jaren ook mooie resultaten geboekt. Denk daarbij aan de herinrichting van het Mgr. Zwijsenplein in Kerkdriel, de ontmoetingstuin in Velddriel, de realisatie van de voetbalvelden voor HRC’14, het ontwikkelen van de ‘visie zon en wind’ en het implementeren van ‘omgekeerd inzamelen’. Op bestuurlijk vlak is hard gewerkt aan het versterken van de relatie tussen gemeenteraad, college en inwoners.
Met veel inwoners en collega’s, zowel bestuurlijk als ambtelijk, in Maasdriel én in de regio heb ik in de afgelopen 5 jaar een mooie band opgebouwd en met hen heb ik heel fijn samengewerkt. Ik zal hen en de mooie debatten zeker missen.

De komende tijd ga ik bekijken op welke manier ik mijn toekomst ga invullen, nadat ik extra tijd heb doorgebracht met mijn vrouw en twee dochters, die ik de afgelopen 5 jaar door mijn uitgebreide werkzaamheden als wethouder, heb te kort gedaan. Er zullen zeker zaken op mijn pad komen, waarbij alle dingen die ik als wethouder heb geleerd, een plaats vinden.

Samen Sterk Maasdriel(SSM) dank ik voor het vertrouwen in de afgelopen jaren en voor de kans die ik van de partij heb gekregen om als wethouder verschil te maken voor de gemeente Maasdriel.

Heerewaarden, 21 april 2023

Ten slotte rest mij, alle inwoners van Maasdriel, te bedanken voor het vertrouwen dat ze de afgelopen jaren in mij hebben gesteld.

We komen elkaar vast en zeker weer tegen. Met vriendelijke groet,

Erik van Hoften

 

Tags

erik van hoftten,samen sterk maasdriel