MHC Bommelerwaard boekt zwaarbevochten zege

25-04-2024 14:00
uur
231023_Hockey1-STOCK-LR

TETERINGEN - Het Heren 1-team van MHC Bommelerwaard (MHCB) heeft zondag een belangrijke stap gezet richting lijfsbehoud in de derde klasse. In Teteringen werd de gelijknamige hockeyclub met 2-3 verslagen.

'Bommel' begon met veel passie aan de wedstrijd en binnen 2 minuten resulteerde dat in de 0-1, maar Teteringen liet de hoofden niet hangen en scoorde halverwege het eerste kwart de gelijkmaker. Tegen het eind van het eerste kwart kreeg MHCB ook een strafcorner en deze verdween via een strakke harde push in het doel van Teteringen. Bommel leidde daardoor in de rust met 1-2.

Aan het begin van het derde kwart was Bommel niet helemaal bij de les, want de eerste beste kans die Teteringen kreeg werd omgezet in een doelpunt: 2-2. Alle inspanning van Bommel ten spijt moest men weer over nieuw begin, want technisch gezien was Bommel de betere ploeg. Een mooie vloeiende aanval van Bommel resulteerde in de 2-3.

In het vierde en laatste kwart zou het er op aan komen wie de langste adem en de beste conditie had. Halverwege het vierde kwart kreeg de thuisploeg twee opeenvolgende strafcorners, maar MHCB wist het doel schoon te houden. In de resterende minuten golfde het spel op en neer, maar het resulteerde niet in meer doelpunten, zodat Bommel na het laatste fluitsignaal als winnaar van het veld stapte.

Dankzij de zege is de kans zeer groot dat Bommel in de derde klasse blijft spelen. Op zondag 26 mei staat om 14:45 uur een thuiswedstrijd tegen MHC Culemborg op het programma.