bird
woensdag 01 mei | 08.03 uur

Seinen op groen voor nieuwbouwplan 't Boveneind (met foto's)

11-10-2022 11:52
uur
Door: Martin van Hemert
111022_boveneind4
Een illustratie van hoe het plan vorm gaat worden gegeven. Foto: Gertjan Kuipers

NEDERHEMERT – De Raad van State (de hoogste algemene bestuursrechter van het land) moest eraan te pas komen, maar het project ’t Boveneind kan nu dan toch echt van start. Projectontwikkelaar Gertjan Kuipers en potentiële bewoners van het nieuwbouwplan in Nederhemert kunnen niet wachten.

"Een plus voor het dorp, de school en de hele middenstand", zo noemt Gertjan Kuipers het project 't Boveneind (voorheen 'Meander'). Als projectontwikkelaar is hij sinds het vroegste begin betrokken bij het plan om op en rond het voormalige terrein van Transportbedrijf Vos maar liefst 120 nieuwe woningen te bouwen.

(Tekst loopt door onder de foto's)


Dat is een aanzienlijk aantal nieuwe woningen voor een dorp als Nederhemert, zo liet een aantal kritische inwoners eerder al weten, die op hun beurt bezwaren indienden tegen het plan. "Terwijl dit plan heel breed gedragen wordt in de hele samenleving. Dan verwacht je zoiets niet", stelt Kuipers.

Groeigemeenschap
De Raad van State (RvS) deed recentelijk uitspraak en verklaarde alle bezwaren ongegrond, waardoor nu daadwerkelijk alle seinen op groen staan voor de realisatie van het nieuwbouwproject. Kuipers is als vanzelfsprekend erg in zijn nopjes met het besluit van de RvS: "Ik ben blij dat de Raad van State zijn verstand heeft gebruikt. We zijn het jongste dorp van de Bommelerwaard en hebben ook de grootste groeigemeenschap, dus het is heel belangrijk dat er hier in Nederhemert na acht jaar weer gaat worden gebouwd. En het draagt bij aan de levendigheid in het dorp, de mensen zijn er blij mee."

Gesloopt
Na de uitspraak van de RvS is het plan onherroepelijk geworden en dus hebben Kuipers en de zijnen er geen gras over laten groeien; de voorbereidende werkzaamheden zijn in volle gang en er is inmiddels ook al een boerderijstal gesloopt. Het project is in drie fases verdeeld, waarbij het in de eerste fase gaat over 35 á 40 woningen. "We starten met de verkoop van kavels, daarna zijn de twee-onder-één-kappers aan de beurt en daarna de rijtjeswoningen. Aan het eind van het jaar zal het plan vorm hebben gekregen." Voor de eerste fase start over twee maanden de verkoop door lokale makelaar Gerard Vos Makelaardij.

't Boveneind is overigens niet het enige nieuwbouwproject in Nederhemert. Ook achter de Tuinstraat staan nieuwe woningen gepland in het kader van 'De Maastuinen'

Tags

't Boveneind,Nederhemert,nieuwbouw