bird
vrijdag 17 mei | 18.08 uur

Team De Roode Leeuw in Wordragen klaargestoomd voor Alpe d’HuZes

30-04-2024 13:53
uur
Door: Martin van Hemert
300424_Pilates Roode Leeuw
Team De Roode Leeuw in actie tijdens de lessen op ZandwegZes. Foto: reclamestudio Nooh

WORDRAGEN/AMMERZODEN – Om de wandelaars en fietsers van WTC De Roode Leeuw zo goed mogelijk voor te bereiden op hun deelname aan Alpe d’HuZes, heeft Eugenie Lindeman zes weken lang Pilates-lessen gegeven.

Dat deed zij in haar Pilates- en Yogastudio ‘ZandwegZes’ in Wordragen. Eugenie hoorde in haar omgeving van het initiatief van de Roode Leeuw om voor KWF Kankerbestrijding de berg in Frankrijk te gaan beklimmen. Zelf heeft ze een geschiedenis met de ziekte en heeft ze de alp ook al eens op gefietst en ze wilde daarom graag wat bijdragen. Het idee om De Roode Leeuwen (vernoemd naar het voormalige café in Ammerzoden, red.) te ondersteunen door middel van extra trainingen was snel geboren en het team nam het aanbod gretig aan.

Pilates is dé core-training als basis voor alle trainingen, sporten, dans en yoga. Joseph Pilates geloofde dat de ademhaling, houding en leefstijl van de mens de basis is van de gezondheid van de mens. Hij ontwikkelde daarom een serie fysieke oefeningen die helpen bij het verbeteren van de houding, coördinatie, balans, kracht, flexibiliteit en ademhaling.

Klaargestoomd
De Roode Leeuwen zijn daarom de afgelopen weken op de dinsdagavonden extra goed klaargestoomd voor de uitdaging die voor ze ligt, met het motto 'opgeven is geen optie'. Wie een bijdrage wil doen voor de Roode Leeuw kan dat doen via: https://www.opgevenisgeenoptie.nl/fundraisers/wtcderoodeleeuw1. De Roode Leeuw is opgedeeld in drie teams.

Alle doelgroepen zijn van harte welkom in de mooie studio in Wordragen. Wie geïnteresseerd is in de Pilates- of Yoga-trainingen van Eugenie, bijvoorbeeld ter ondersteuning van fiets- of looptrainingen, kan het aanbod vinden op: www.zandwegzes.nl.

Tags

WTC De Roode Leeuw,Pilates,ZandwegZes,Eugenie Lindeman